pawel199224 Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Witam. Jakies 2 miesiące temu kupiłem używaną tore na allegro. sprzedawca napisał że jest to model 318 solo air. Chodziła dobrze aż do dzisiaj. Nie wiem co sie z nią stało , nagle zrobiła sie twarda. Postanowiłem obczaić gdzie sie ją pompuje wiec odkreciłem pokretło u-turn i nie było żadnego wentylka, Odkreciłem tą srube na klucz 22 i wyskoczyła mi sprężyna. O ile sie nie myle to nie jest wcale solo air bo wtedy by nie było sprężyny w lewej goleni tylko sprężyna pneumatyczna z wentylem. tak?? Czyli dałem sie nabrać. No ale cóż przepadło. Teraz sie musze zastanowić co zrobic żeby to gówno lepiej chodziło. I do tego mam kilka pytań: Lewa goleń: 1. Widziałem że ta sprężyna jest posmarowana jakimś smarem . Czy mozna to zastąpić innym smarem czy musi być specjalny do amortyzatorów??? Jest tam pełno brudu i chciałbym to wyczyscić i nasmarowac Prawa goleń: 1. Gdy wyciągnąłem ten cały motion control z prawej strony ukazał mi sie taki walec z dziurkami w nim był wydrążony rowek tak jakby na usczelke ale nic tam nie było. czy stara usczelka mogła spaść ??? blokada skoku nie działa wiec to moze przez to. 2. jaki olej wchodzi do prawej goleni ? gdzie go wlać i ile? 3. Jesli mam usczelki kupione specjalnie do serwisu tory solo air to sie nadadzą? 4. Zgubiłem pokretło od tłumienia w prawej goleni . gdzie to można kupić.? czy coś sie moze stac jak go nie będzie? wiem zawaliłem was pytaniami ale na amorkach sie nie znam i prosze was o pomoc. obecnie tora wybira a raczej ugina sie tylko na krawężikach i jeździe na stojąco. Nie po to ją kupowałem z góry dzieki za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2011 Mod Team Napisano 12 Września 2011 Co do samej sprezyny, smarowac jej niczym innym nie trzeba, styka to co na niej jest, przykro ze dałeś sie naciać jakiemuś idiocie ale teraz na przysżłosć bedziesz uwazał http://www.forumrowerowe.org/topic/82230-serwis-rock-shox-revelation-u-turn-air/ ta masz link do serwusu co prawda to jest revelation ale za wiele sie nie rozni a juz na pewno nie goleń z tłumikiem to ci pwoinno pomoc. Jak nie to szukaj na YT jest tego zatrzęsienie. Ktoro pokrętło dolne od rebound czy gorne od compression ?? Ktoro by nie było dokupinie bedzie kłopotliwe. Jezeli chodzi o uszczelki do tory solo air, te od tłumika powinne pasować, oraz zewnetrzne.
pawel199224 Napisano 12 Września 2011 Autor Napisano 12 Września 2011 Dzieki za odpowiedz. To jest pokrętło dolne "rebound". Miałbym gości który by mi je zrobił tylko potrzebuje wiedzieć jaka jest szerokość tego drutu w ksztal;cie kwadratu. czytałem tez temat o darcie solo air i zastanawiam sie czy nie dało by sie tak tory przerobić. sprezyne mam czerwoną i jest strasznie twarda.
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2011 Mod Team Napisano 12 Września 2011 Myślę że jak byś kupił sprezyne air to będzie pasowała pokretło od rebound na średnicę ta sama to gate w tłumiku MC czyli 2.5 mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.