emilex Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Witam Na początku chciałbym się z Wami przywitać jako nowy użytkownik forum. Zakupiłem zestaw napędowy do roweru składający się z następujących elementów: Mechanizm korbowy Shimano Deore FC-M590 ROZMIAR 175mm Kombinacje tarcz: 44-32-22T Ze względu na posiadanie klamkomanetek Shimano przeznaczonych do napędów 8 biegowych wybrałem kasetę: Shimano Alivio CSHG50 - 8 rzędowa Kombinacje tarcz: 11-13-15-18-21-24-28-32T Do tego zestawu ze względu na kasetę 8 biegową łańcuch: Shimano CN-HG50 116 Links (w instrukcji od korby zalecany: CN-HG53) Przerzutka tylnia 9 rzędowa Shimano Deore RD-M592 SGS TOP NORMAL Shadow Jeżeli chodzi o przerzutkę mam zamiar dokupić po weekendzie. W instrukcji od korby zalecają: Shimano Deore FD-M590 / FD-M591 Czy można założyć zamiast powyższej Witam Na początku chciałbym się z Wami przywitać jako nowy użytkownik forum. Zakupiłem zestaw napędowy do roweru składający się z następujących elementów: Mechanizm korbowy Shimano Deore FC-M590 ROZMIAR 175mm Kombinacje tarcz: 44-32-22T Ze względu na posiadanie klamkomanetek Shimano przeznaczonych do napędów 8 biegowych wybrałem kasetę: Shimano CSHG50 - 8 rzędowa Kombinacje tarcz: 11-13-15-18-21-24-28-32T Do tego zestawu ze względu na kasetę 8 biegową łańcuch: Shimano Alivio CN-HG50 116 Links (w instrukcji od korby zalecany: CN-HG53) Przerzutka tylnia 9 rzędowa Shimano Deore RD-M592 SGS TOP NORMAL Shadow (mam nadzieję, że zgra się z kasetą 8 rzędową) Jeżeli chodzi o przerzutkę mam zamiar dokupić po weekendzie. W instrukcji od korby zalecają: Shimano Deore FD-M590 / FD-M591 Czy można założyć zamiast powyższej deore - Shimano Alivio FD-M412 TOP SWING ? Gdzieś przeczytałem, że przy korbach deore w przypadku założenia przedniej przerzutki alivio, trzeba inaczej dobrać podkładki dystansowe do korb. Czy to prawda ? Jeżeli tak, to wybiorę deore. Na koniec chciałbym spytać czy powyższy zestaw jest właściwie dobrany ? Czy będzie się dało ustawić, aby płynnie chodziły zmiany biegów ? Z góry piękne dzięki za pomoc :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2011 NO skoro kupiłeś to już masz wiec pytanie czy jest dobry jest czasowo nie na miejscu delikatnie Powinno wszystko ładnie pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilex Napisano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2011 W takim razie świetnie Pozostała jeszcze tylko przednia przerzutka. Widzę, że wkradł się jakiś błąd w moim pytaniu, więc ze względu na brak możliwości edycji postu po 10 minutach na tym forum podaję poniżej poprawną treść: Na początku chciałbym się z Wami przywitać jako nowy użytkownik forum. Zakupiłem zestaw napędowy do roweru składający się z następujących elementów: Mechanizm korbowy Shimano Deore FC-M590 ROZMIAR 175mm Kombinacje tarcz: 44-32-22T Ze względu na posiadanie klamkomanetek Shimano przeznaczonych do napędów 8 biegowych wybrałem kasetę: Shimano CSHG50 - 8 rzędowa Kombinacje tarcz: 11-13-15-18-21-24-28-32T Do tego zestawu ze względu na kasetę 8 biegową łańcuch: Shimano Alivio CN-HG50 116 Links (w instrukcji od korby zalecany: CN-HG53) Przerzutka tylnia 9 rzędowa Shimano Deore RD-M592 SGS TOP NORMAL Shadow (mam nadzieję, że zgra się z kasetą 8 rzędową) Jeżeli chodzi o przerzutkę mam zamiar dokupić po weekendzie. W instrukcji od korby zalecają: Shimano Deore FD-M590 / FD-M591 Czy można założyć zamiast powyższej deore - Shimano Alivio FD-M412 TOP SWING ? Gdzieś przeczytałem, że przy korbach deore w przypadku założenia przedniej przerzutki alivio, trzeba inaczej dobrać podkładki dystansowe do korb. Czy to prawda ? Jeżeli tak, to wybiorę deore. Na koniec chciałbym spytać czy powyższy zestaw jest właściwie dobrany ? Czy będzie się dało ustawić, aby płynnie chodziły zmiany biegów ? Z góry piękne dzięki za pomoc :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.