Skocz do zawartości

[licznik] sigma bc 1606 l - problem

Piksel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam problem z w.w. licznikiem.Mam do niego dwie podstawki i używam go w dwóch rowerach.Jedak nie ma znaczenia w której jest podstawce, zawsze liczy dystans pierwszego roweru.Wg. sigmy licznik powinien sam rozpoznawać podstawki, ale tego nie robi.Obwód koła jest inny, więc to na pewno nie zbieżność danych.Jak to naprawić?

Podaną w linku podstawkę mam właśnie w dwóch rowerach.Znalazłem instrukcję i faktycznie druga podstawka jest inna jest to coś takiego http://allegro.pl/gniazdo-na-2-rower-ws2-sigma-sport-bc-1606l-i1779631618.html Pytanie czy jest sens ją kupować bo z przesyłką wychodzi 50zł, chyba, że dorwę ją np. w decathlonie.Mogę też wymienić baterię w moim bc800 i do drugiego roweru go wpinać, a później przepisywać dane do bc 1606, ale jest to czasochłonne, a po za tym bc800 liczy tylko bardzo podstawowe rzeczy.

Skoro wiesz jaka jest różnica % w obwodzie koła o potrafisz obliczyć ile faktycznie przejechałeś na drugom rowerze, średnią szybkość itd., jeśli nie masz jakiegoś szczególnego ciśnienia na dokumentowanie swojego przebiegu to nie widzę problemu ...

rulez przecież nie po to kupował licznik z ws2, żeby w pamięci liczyć ile jest 127% z 28 km/h :)

wprawdzie w linku bylo zdjęcie zwykłej podstawki, ale w opisie można było doczytać że to WS2 (od WS1 różniła się ceną).

podzwon po sklepach, na bank któryś ma taką podstawkę w asortymencie.

Podstawka kupiona, ale nie dedykowana do ws2.Jest taki patent, że styki są ruchome i w zależności od roweru można zmieniać ich położenie.Oryginalny sigmy, a nie widziałem go w katalogu i w dodatku sporo tańszy niż ws2.Bo po rabacie w znajomym sklepie zapłaciłem 23zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...