almightcrew Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Witam. Jak napisane jest w temacie, jak wyjąć klocki z hamulca hydraulicznego Shimano SLX, aby je wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Musisz np. śrubokrętem płaskim wyjąć zawleczkę znajdującą się w zacisku po tym zabiegu klocki same wylecą. Poza tym klocki się nie czyści a co najwyżej szlifuje drobnym papierem ściernym bądź wypieka(ale tylko metaliki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almightcrew Napisano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2011 No o to mi chodziło, zeby oczyścić ze smaru, który mi na nie ściekł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Jeżeli ściekł ci smar to klocki są do wyrzucenia, gdyż smar najprawdopodobniej wciekł do powierzchni klocka, żadne szlifowanie wypiekanie nic tu nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Musisz np. śrubokrętem płaskim wyjąć zawleczkę znajdującą się w zacisku po tym zabiegu klocki same wylecą. Poza tym klocki się nie czyści a co najwyżej szlifuje drobnym papierem ściernym bądź wypieka(ale tylko metaliki). Same nie wylecą, ja do wyjmowania używam pensety. Oczywiście najpierw trzeba tą nieszczęsną zawleczkę zdemontować, ale warto zastąpić ja czym innym, bo jej zdejmowanie i zakładanie nie należy do przyjemnych rzeczy. Ja zastąpiłem ją kawałkiem uciętej szprychy lekko zagiętej na końcu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almightcrew Napisano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ale ten smar to mi tylko ściekł z amortyzatora, odrobinkę, więc wymiana jest konieczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Jeżeli nastąpiło drastyczne pogorszenie właściwości hamulcowych wymiana jest konieczna gdyż masz zatłuszczone klocki jak i tarcze o ile tarcze odtłuścisz benzyną ekstrakcyjną o tyle klocki już nie, możesz je spróbować przelecieć drobnym papierem ściernym ale jeżeli sytuacja się nie zmieni klocki są do wymiany. Ja 2 lata tamu miałem podobną sytuację tyle że mi ściekł na klocki z przodu Brunox Duo-niestety jedynym wyjściem była wymiana klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dokładnie brunox jest zabójczy dla klocków.Mnie ściekł brunox na nowiutkie klocki unexa 60zł w błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almightcrew Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 a WD 40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Też, klocki mają być suche i nie mogą być niczym zalane-taka ich uroda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Wd nie uzywa sie do roweru Sent from my GT-P1000 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Wd nie uzywa sie do roweru A niby jak odkręcisz zapieczone śruby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.