Skocz do zawartości

[Kask] Czy może być lekko ciasny?

laskovy

Rekomendowane odpowiedzi

1, Na zdjęciach nie widać, co takiego chcesz "modelować" (czytaj: przycinać). Jeżeli obiekt przeznaczony do operacji to główna część kasku, nie ruszałbym tego. Zresztą - opaska nie jest chyba aż tak wiotka, żeby idealnie dopasować się do kształtu głowy, jeżeli została wymodelowana według formy, która Tobie nie odpowiada...

2. Zamawianie kasku na zasadzie "bo ten pasuje według danych katalogowych", "jest ładny" lub "jest uniwersalny", nie ma najmniejszego sensu. Podobnie jak Fenthin, również przymierzyłem bardzo wiele kasków. Zachęcony dobrymi opiniami, chciałem kupić Giro Indicator... skończyło się na przymierzeniu niemal całego asortymentu Giro i Bella - i nic nie pasowało na moją głowę. Pomogła dopiero przymiarka Uvexa. Tak więc - nim kupisz kolejny kask w sklepie internetowym czy na alledrogo, przejdź się do sklepu i poszukaj czegoś, co naprawdę będzie Ci pasować.

Nie wiem, ale kolega chyba najwyraźniej nie czyta całego wątku - napisałem już, że przyciąłem dwa paski szarej gumy po bokach. Guma ta znajduje się między plastikową opaską a pianką kasku - pianka jest nienaruszona. Kask teraz leży idealnie. Inna sprawa, że kask musi się również podobać (najważniejsze żeby pasował oczywiście), a żaden kask MTB z dolnej półeczki cenowej mi nie podchodzi - za dużo pianki w okolicach potylicy (w sensie - kask jest za długi). Co do kupowania na allegro i poprzez Internet - wybaczcie, ale mam w okolicy jakieś 5-6 sklepów rowerowych, różnych: dużych, małych i asortyment ich jest skromny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...