Skocz do zawartości

[Stery] Czy ich czas dobiegł końca, czy coś źle składam ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dziś nabijałem gwiazdkę do rury sterowej. Musiałem rozebrać stery.

Stery wyczyściłem, nasmarowałem i złożyłem. Górną część złożyłem dobrze, natomiast nie wiem co z dolną. W którą stronę powinno być założone, w kierunku bierni sterów na amortyzatorze, czy w stronę misek. Kulkami do góry czy w dół ?

Bo stery po skręceniu wszystkiego wydają dziwny dźwięk.

Napisano

A widzisz, a ja odwrotnie założyłem, dzięki za szybką odp ;)

Noo właśnie kulkami w dół wg nie działa, pojawia się straszny opór i nie da rady kręcić kierownica

Napisano

Noo i tak jest złożone, kulkami do ramy.

Chyba jednak przyszedł czas tych sterów, jeśli wyjmę łożyska to kulki delikatnie ruszają sie na boki i góra dół ;)

Napisano
  W dniu 9.09.2011 o 15:18, safian napisał:

Kulkami zawsze w stronę misek sterów ...

Przy takim założeniu nie mógłbym skręcać kierownicą w przypadku moich sterów. Wniosek z tego taki, że nie ma sensu generalizować ani w jedną ani w drugą stronę.

Przy zużytych kulkach trzymające je koszyki mogą ocierać o miski sterów.

• Mod Team
Napisano

BO z tego co widze masz wianek taki inny niz wszyscy zazwyczaj mają. Mozesz zawsze go rozebrać i na smarze osadzić same kulki i to raczej musi juz pasować. Alko kupić nowy. jakie to stery ??

• Mod Team
Napisano

Oba wianki sa takie same ?? Dodaj jak bys mogł zjcecia wszystkiego po koleii jak wyglądają zwłaszcza bierznie i wianki. Mozeliwe ze w zestawie nie maięł tego co trzeba :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.