PawelCzech1 Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mam pytanie dotyczące hamulców. Dzisiaj zaliczyłem niezłego fikołka. Sztuka latania. Po upadku stwierdziłem uszkodzenie hamulca. linka hamulcowa wyszła mi z klamki, plus wyszła z hamulca przedniego. Czym to najlepiej włoży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Hmmm wyszła, moze miała ochote sie przejsć? Jaki model i zdjecia przedewszystkim jak to wygląda bo nikt z fusów nie wróży a wróżki ciągle na urlopie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelCzech1 Napisano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2011 klamko manetki Shimano a fotki zrobię i wstawię :-) Groźnie to nie wygląda aczkolwiek bezpieczniej jeździć trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Z opisu Twojego roweru wynika że masz hamulce V-brake i klamkomanetki. Jeśli linka i pancerz ani fajka nie są uszkodzone ... w co wątpię, to łatwo to naprawić. Najpewniej coś urwałeś. Linka od strony klamki powinna być zakończona tulejką, którą wkłada się do "koszyczka" na końcu klamki. Zobaczysz go naciskając pustą klamkę. Do hamulca linkę przykręca się śrubą, która przez podkładkę dociska linkę do ramienia hamulca. TU masz poradnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.