Truskawa Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam wszystkich!! Prosze o rade w zwiazku ze zdjeciem korby. Nie mam sciagacza a mlotkiem nie chce isc. Co mozna z takim fantem zrobic?? Chcialem wymienis suport ale za nic w swiecie nie chce wyjsc(zapiekl sie czy cos) Jak ktos ma jakis pomysl to prosze o rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Korbę zdejmiesz tylko ściągaczem ,innego wyjścia nie ma (chyba że o nim nie słyszałem).Możesz obciąć Boschem suport..ale kawałek ośki i tak Ci w korbie zostanie :wink: Jeśli nie bedziesz potrzebował później ściągacza ,to jedź do najbliższego serwisu ...tam Ci zdejmą korbę za ok.5złlub za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 zainwestuj w ten " drogi " sprzet i kup sciagacz , cale 10 zl , zanim rozwalisz korbe mlotkiem.... przyda sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 bardzo fajna sprawa taki sciagacz, ostatnio myślałem nad zrobieniem samemu, znalazłem nawet odpowiednia srube taka która by tak prawie pasowała, jakby sciagacz tylko jednej czesci brakuje, tata wziął do nagwintowania i zobaczymy co z tego bedzie, ale chyba i tak bede nowy kupował bo to dużo nie kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Truskawa jak nie chce zejsc to sproboj popsikac jeszcze WD-40 i dopiero wtedy sciagnij. Jak nie bedzie dalej chcialo to nie siluj sie z tym bo jeszcze gwint zerwiesz. Wedlug mnie w tej sytuacji lepsze obciecie osi suportu i wykrecenie go. A wyjecie tej czesci osi z korby nie bedzie juz tak trudne - jakies dluto, mlotek i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Tylko ściągacz. WD-40, młotki i inne środki nie pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja właśnie w sobotę zaiwestowałem w ściągacz do korby i jest CACY! Też nie mogłem zdjąć korby, ale gdy już kupiłem ściągacz, to zdjołem tą korbę w 15 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ? Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 A jak poprawnie założyć suport? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Jak to jak? Chodzi ci o całe "bebechy" jak włożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Naprościej zaopatrzyć się w klucz do suportów , lub pojechać do serwisu I pamiętaj że miski suportowe są prawo- i lewo- skrętne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ? Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 A korbę na suport? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Oś suportu powinna być dłuższa z prawej strony (patrząc od tyłu i góry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.