Skocz do zawartości

[korba]problem z wymianą

Truskawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!! Prosze o rade w zwiazku ze zdjeciem korby. Nie mam sciagacza a mlotkiem nie chce isc. Co mozna z takim fantem zrobic?? Chcialem wymienis suport ale za nic w swiecie nie chce wyjsc(zapiekl sie czy cos) Jak ktos ma jakis pomysl to prosze o rade.

Korbę zdejmiesz tylko ściągaczem ,innego wyjścia nie ma (chyba że o nim nie słyszałem).Możesz obciąć Boschem suport..ale kawałek ośki i tak Ci w korbie zostanie :wink: Jeśli nie bedziesz potrzebował później ściągacza ,to jedź do najbliższego serwisu ...tam Ci zdejmą korbę za ok.5złlub za darmo. ;)

bardzo fajna sprawa taki sciagacz, ostatnio myślałem nad zrobieniem samemu, znalazłem nawet odpowiednia srube taka która by tak prawie pasowała, jakby sciagacz tylko jednej czesci brakuje, tata wziął do nagwintowania i zobaczymy co z tego bedzie, ale chyba i tak bede nowy kupował bo to dużo nie kosztuje

Truskawa jak nie chce zejsc to sproboj popsikac jeszcze WD-40 i dopiero wtedy sciagnij. Jak nie bedzie dalej chcialo to nie siluj sie z tym bo jeszcze gwint zerwiesz.

Wedlug mnie w tej sytuacji lepsze obciecie osi suportu i wykrecenie go. A wyjecie tej czesci osi z korby nie bedzie juz tak trudne - jakies dluto, mlotek i po sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...