kulten Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Hej, Tydzień temu stałem się posiadaczem mojego już drugiego w życiu canona ale po raz pierwszy z leftym. Sprzęt kupiłem używany w świetnym stanie wizualnym mimo kilku lat na karku. Ale pojawia się pewne ale dotyczące tematycznego amora czyli Lefty Max Alloy 120 TPC. Dolne pokrętło niezależnie w którą stronę kręcę nie zmienia pracy amora. Poza tym ta sprężyna do XC jest ok choć na moją wagę (76kg) przy małych dropikach już staje się za miękka. Na ebayu mało widzę dostępnych części. Mieszkam w uk ale wertując neta nic ciekawego nie znalazłem. No chyba, że ten lefty już jest takim dziadkiem, że nic do niego nie znajdę? Czyli pytania: 1 - dolne pokrętło do czego służy i jak poprawić jego pracę (czy uciekł olej i dlatego nie działa?) 2 - gdzie można kupić twardszą sprężynę? 3 - łatwo go rozebrać by go samemu przeserwisować, jaki olej wlać, co kupić i jakie narzędzia bo chyba potrzebne są jakieś specjalne pod leftiego? Kiedyś bawiłem się w grzebanie przy marcochach więc jakieś umiejętności mam . Dzięki jeśli komuś może uda się coś podpowiedzieć. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan1245 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 potrzebujesz klucza o do leftyego "tower" . nie mam zielonego pojęcia gdzie go kupić ale w uk poszukać można dolne pokrętło pewnie służy do regulacji tłumienia powrotu olej 7,5 w wątpię żebyś znalazł inną sprężynę , jak nie można już dostać miękkiej sprężyny do boxera 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Tak czułem, że będzie ciężko. Co do zaś boxera to miałem takowego w bighicie z 2006r. i też czułem, że był pode mnie za twardy no ale finalnie sprzedałem całość czego obecnie żałuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.