Skocz do zawartości

[Rower] NS Subarban 2009, czy Two4/6Player

kopec63b

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam mały dylemat co do kupna roweru. Dostałem ofertę od kolegi kolegi na rower:

- rama NS suburban 2009

- korba odyssey twombolt (nowa)

- widelec romed v2 sprocket shadow

- obręcze dartmoor

- piasta przód romed, tył novatec

- kiera NS district low

- stery dartmoor

- mostek dk

- siodło animal

Cena 2000zł

Tyle mi podał

Chodzi o to czy opłaca się kupić ten rower, czy lepiej kupić nowy two4/6player

http://dartmoor.pl/hardware/rowery/two6player

Dopiero zaczynam jeździć i raczej będę katował rower przez brak doświadczenia.

Pozdrawiam

Napisano

NS subarban nie posiada hamulców, a co do napinacza to nie wiem czy jest, na zdjęciach niestety tego nie widać.

Póki co na rowerze będę jeździł "za domem", po terenie bez betonowych nawierzchni. Jak trochę ogarnę jazdę to zabiorę go na skatepark.

Chodzi mi tu głównie o opłacalność. Lepiej dołożyć trochę kasy i kupić nowy, czy katować używkę z dobrą korbą.

Ważę 80kg i nie wiem czy sprzęt za szybko sie nie podda ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Ja bym bral darta w tej cenie. Dostaniesz na niego gwarancje, wszelkie swistki itp. Rower nowy nie jezdzony. W darcie jedynie mozna na obrecze ponarzekac (mam quinnie i tez w nim ridery siedza jak w 26player) i nie wiem czy to przez to, ze czasem walne niedolota czy tez przez niedokrecone 1-8 (wciaz katuje :P ) mi sie dosc czybko centruja i tak po 4 tygodniach mam odchyl wielkosci 5mm, moze ciut wiecej i trzeba sie udac do "specjalisty z centrownica" :P

Napisano

Sub pachnie typową streetówką ale za mało informacji, żeby mówić o opłacalności. Roczniki, modele konkretne, stan i dopiero można porównać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...