kalin20 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam Przystępuje do przeróbki kasety 9 rzędowej na singla. Byłem w serwisie gdzie miły Pan dał mi starą kasetę. Potrzebuje wyjąć z niej podkładki które są między zębatkami, a następnie jedną zębatkę nałożyć na kasetę. Rozumiecie o co chodzi. I tu mam pytanie, jak rozebrać kasetę, jeśli ta jest nie rozbieralna. Ma z tego co widzę 3 nity. W jaki sposób je wybić, może ktoś z was ma sposób. Teraz kolejne pytanie, z racji tego że robię singla będę musiał skrócić łańcuch. W jaki sposób mogę go rozkuć bez użycia skuwacza ? Gwóźdź i młotek ? Potem w miejsce wybitych sworzni wsadzę spinkę wiec nie muszę go spinać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Kątówka i do boju jak dobrze zeszlifujesz nity to same wypadną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Racja, jeśli z całej kasety potrzebna Ci jedna zębatka to nie ma się co cackać. Z rozkuciem łańcucha powinno Ci się udać tak jak napisałeś. Sam kiedyś zastosowałem tą metodę. Kładziesz ogniwo z pinem, który chcesz wybić na małej nakrętce (np. 5) przykładasz gwóźdź (raczej nie za cienki) i najlepiej jedno zdecydowane uderzenie młotkiem. Jeśli będziesz uderzał wielokrotnie i lekko to go tylko zaklepiesz bardziej. Przyda się czyjaś pomoc do przytrzymania łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2011 A mam jeszcze pytanie, może głupie, w którą stronę odkręca się kasetę ? W stronę w którą sie obraca, czy w tą co sie blokuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 w strone ktora sie obraca. Potrzebny ci jeszcze bacik do lancucha albo musisz w inny sposob zablokowac kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Miałeś na myśli bacik do kaset @kalin20, jak chcesz to wpadnij na Jaroty to Ci pożyczę pod jakiś zastaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Wiesz co generalnie klucze mam, z tym nie ma problemu. Do przytrzymania wykorzystam ten łańcuch który mam, jakoś dam rade @pawelpb, a masz może klucz do suportu truvativ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 NIe wiem jakiego dokładnie potrzebujesz Mam coś takiego Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Nie to nie taki, ale dzięki za starania. Jak coś bede chciał od was jeszcze to sie odezwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Do szybkiego "rozkucia" łańcucha można użyć starej siekiery i młotka. Siekiera ostrzem do góry podparta na podłodze. Na ostrzu łańcuch. Jedno uderzenie młotkiem i po sprawie. Są bardziej finezyjne sposoby ale tym mogę uzyskać efekt w dosłownie 10 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.