7Devis Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam Mam problem z całą tylnią przerzutką Shimano Acera. Dziś wracając ze sklepu przypadkiem uderzyła mi (dość lekko) w krawężnik, myślałem że to pedały ale po tym jak nie mogłem zmienić przerzutki doszedłem do wniosku że to ona uderzyła. Nie wiem co się dzieje. Przerzutka jest na największej zębatce i zrzucając manetką (Shimano Alivio manetka) schodzi max na następną zębatke, czasem na jeszcze następną ale później mogę wciskać manetkę (nie ma jakby limitu że wbije ją jakby na 8 przełożenie i koniec, tylko można wciskać ową dźwignię od przerzutki ile się chce) a sama przerzutka dalej nie przeskakuje. Nie porusza się w ogóle. Sprawdzałem linkę i jest naprężona, z wyglądu przerzutka wygląda normalnie, ale jest tak jak napisałem. Udało mi się przesunąć tą część ze sprężyną na ok 4-5 przełożenie, po czym zrzuciłem dźwignią przełożenie na największą zębatke i było to samo od nowa. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan1245 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 może wózek wykrzywiłeś albo trzeba wyregulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2011 A najlepiej to wrzuć jakieś zdjecia co by mozna było zdiagnozowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 8 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Zobacz linkę, objawy takie, jakby się gdzieś blokowała. Nie wyskoczył pancerz gdzieś? I daj foty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ja kiedy jadąc zauwazyłem ze przerzutka sama zmienia losowo 3, 7 , 5 itd ... w shoku sie zatrzymałrm nie wiem o co kaman, linka napieta niby ok ... co sie okazało jako ze mam fulla to pancerz od przerzutki zaczepił mi sie nakoś o zacisk sztycy (tak to tam głupio zrobione) i była świracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.