RzemieN Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Jak w temacie rozchodzi sie o wytrzymala obrecz do... dosyc mocnego meczenia kolo bedzie zaplecione na solidnych szprychach (dt champion) i tu pojawia sie problem z tego co sie orientuje to DM24 Niby pancerna, bardzo popularna ale lubi pekac na ?laczeniach? [podobno na tyl nie za bardzo sie nadaje] Single Track Z recenzji wynika ze bardzo dobra obrecz jednak kumpel narzeka ze jest zbyt waska Prosilbym o wlasne opinie na temat tych obreczy + i - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 jak do tarczy to single jak do V-kow to DM albo rhyno lite(prawie blizniaczy sprzet)a moze warto doplacic i kupic cos jeszcze solidniejszego?roznica juz taka wysoka a w wypadku tych pod tarcze warto zainwestowac raz na lata moim zdaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Z tego co wiem to dm-y się rozłaziły tylko te starsze.Te co miały jedno pomarańczowe logo.Obecne , od 2004 , z logosem podwójnym nie dają ciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 kumpel narzeka ze jest zbyt waska single track ma 31 mm szerokosc - to chyba nie taka waska Sam kupowalem ostatnio kola i bralem singla pod uwage - solidna obrecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Sam kupowalem ostatnio kola i bralem singla pod uwage - solidna obrecz.Ale kupiłeś jeszcze lepiej, bo Mavica Jak V-ki - AlexRims DM24 Jak DISC'i - Vuelta Excalibur DH, a jak masz dużo kasy(i żeby tak naprawde mieć różnice w wytrzymałości obręczy)to SunRims DoubleTrack Jak masz jeszcze więcej - Mavic EX729(D321) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 wlasnie single jest ciut szersza od DMa bo ten jesli mnie pamiec nie myli ma chyba 29,8mm czy jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ma byc to obrecz do 100zl/sztuka pod tarcze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 nio to single track jak najbardziej pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja bym byl za Single Trackiem, ew. S-Type (ale nie pamietam ile koszci ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 No to już bardziej S-type jak coś, niż ten SingleTrack, co nie zmienia faktu, że mi by było szkoda dokładać kase, na obręcze które i tak mają normalną cobądź podatnośc na gięcie się, dopiero w tej kategori DoubleTrack ustanawia jakiś skok. A Vuelta ma 36mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 oj ludzie co wy z tym dubletrackiem to juz nic poza ta obrecza sie nie nadaje do jazdy?ludzie w enduro i ciezszym xc uzywaja np (bodajze)460gr mavica f519 i jakos daje to rade,pewnie jak sie zamierza dropy skakac a technika rzadna albo wysokosc naprawde potezna to i warto kupic cos takiego albo jeszcze wiecej ale naprawde malo kto potrzebuje az takiej obreczy-to co ze sie gnie?Sun jest z miekszego alu niz maxtal i ma to wliczone w swoje parametry,za to latwiej powraca do swojego pierwotngo ksztaltu a i klucze do centrowania tez istnieja prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ja mam z tyłu DM24 i jestem bardzo zadowolony, naprawdę pancerna obręcz, jedyne co mnie denerwuje to to że ścianki obręczy po której trą szczęki hamulcowe też są czarne ale się strasznie szybko wycierają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 dlatego ja wzalem rhyno litea xl bo ma juz oczyszczone z farby boczne scianki przez co od razu dobrze hamuje i nie wyciera sie tak dziwnie. czy przypakiem DM ma wskaznik zuzycia odbreczy?(rhyno nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 czy przypakiem DM ma wskaznik zuzycia odbreczy? Ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 single naprawde nie widziales ? ugh ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelen Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 e tam double tracki kupa a nie obrecz double wide to juz jest cos :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Double Tracka kupuje sie dla wytrzymałości, a DoubleWide dla szerokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ja bym byl za Single Trackiem, ew. S-Type (ale nie pamietam ile koszci ). Z tego co wiem to 139zł, ale za to w seryjnym rowerku banshee scream są koła na tych obręczach:D. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Tam moga byc na MTX, czyli spawana wersja S-Type, masz laczenie spawane, a nie klejone czy cholera wie co . Co do Dobule Tracka, to jest mocny, ale nie niezniszczalny, kumplowi po niedolocie na gapie 11-11 po jednym razie zrobil sie plaski w jednym miejscu, ale to normalne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.