miskov17 Napisano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Idzie małymi krokami update, rower w tym roku za dużo nie pojeździł ale nadrobimy to... Koła będą w najbliższym czasie na sprzedaż, piasta praktycznie nowa - łożyska i bębenek wymienione, idealne proste także jakby ktoś był chętny proszę o pw. Zastąpi je całkiem miły zestawik na 240s i xr400, szprychach 2.0-1.8, na razie niestety leży i kurzy się bo nie mam kiedy jechać tego poskładać. Waga pewnie będzie zbliżóna do ztr'ów, z kalkulatora dt wychodzi mi 1520g. Druga zmiana to amor, R7 wylatuje bo już ma trochę dość życia, zrobię jej jeszcze kompleksowy przegląd ale cudów pewnie nie będzie. W zamian idzie lisek z alp, dużo cięższy ale jakoś waga już mnie nie bawi A i jeszcze trochę mam zmian w napędzie, do korby włożyłem blaty z xt 770, kaseta też xt, łańcuch ponownie campa. Na fotki będzie trzeba poczekać, wszystko co białe będzie zmienione na czarne także sam jestem ciekaw efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Października 2012 Udostępnij Napisano 14 Października 2012 No, no czekam na fotki, zapowiada się coraz lepiej. Moja druga ulubiona rama (Treka miałem przed Reactionem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Fox wstępnie zamontowany, waży koszmarne 1904g ale mam nadzieję, że odwdzięczy się pracą. R7 przeserwisowałem, jak odbiorę koła to zobaczymy czy było warto cdn... Edytowane 17 Października 2012 przez miskov17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Nie liczy się waga. Liczy się noga. Pamiętaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2012 No wiadomo Tak by to wstępnie wyglądało... Brakuje mi jeszcze tarcz pod cl, niestety muszę poczekać do 10tego...koła ważą równo 1440g, wyszło lepiej niż się spodziewałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pancerz tylnej zmieniarki za długi.... ale pętelka ładna. No i kaseta- pełen wypas. Co to za obręcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Tak wstępnie tylko włożyłem te koła, jestem niecierpliwy Nie mam u siebie dobrych obcinaczek a do swojego serwisu nigdy mi nie po drodze. Dt 4.2d lub xr400 jak to woli. Trochę mam obaw czy opony na mleczku nie będą mi spadać ale podobno jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Cześć, super rowerek. I też uważam że ładniejszy od Scotta, na którego zresztą już nie mogę patrzeć Kolorystycznie po zmianach super, osprzęt jak dla mnie też ok, może poza gripshiftersami;), ale każdy lubi to co chce:D Dla mnie ogólnie bomba, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 4 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Z lisem duuużo lepiej, przynajmniej wizualnie, kółeczka też niczego sobie Jak spisuje się ikon z tyłu i ile realnie waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ikon realnie ~485g, gdzieś zapodziałem fotkę a jak się sprawdza to obiektywnie powiem na wiosnę. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Czyżby nowy widelec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Fox to nie to, po pierwsze zbyt komfortowy, po drugie mimo wszytko waga...a, że była okazja kupna Dt to długo się nie zastanawiałem W ciągu tygodnia wrzucę rozpiskę z fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jakieś wrażenia z jazdy? To wersja Single Shot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 120mm skoku czy tylko wygląda na taki wysoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 100mm na 100%- widelec to model XRM ,który występuje tylko ze skokiem 100mm. 120 mm ma XMM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 W tym tygodniu dopiero przyszedł, czekam na lepszą pogodę bo sam jestem ciekaw. W necie praktycznie nie ma żadnych recenzji także nie wiem czego się spodziewać. Tak, Single Shot. Praktycznie do wyboru miałem jeszcze XRC 100, ale bałem się jego cieniutkich goleni. 100mm, golenie wystają na 110mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Życzę cierpliwości w docieraniu amorka- DTSwiss tego bardzo potrzebują. Podejrzewam,zę jeśli lubisz progresywną charakterystykę, to powinieneś być zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Miałeś/masz Dt? Mógłbyś w skrócie opisać wrażenia z użytkowania? Mnie tylko martwi serwis przez zmyślne narzędzia i olej, jedynym wyjściem będzie wysyłka do Obornik. No to dobrze, na wygodę i bujanie się przyjdzie jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 To jest wersja bez manetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Mam XMMa 120 SS- zbyt mało na nim przejechałem,aby go ocenić,ale: -nie lubią niskich temperatur ( bardzo nie lubią) - wymagają długiego okresu docierania - dosyć czułe na zmiany ciśnienia - wydajne tłumienie odbicia - ma większą sztywność boczną niż FOX - w moim przypadku podawane przez DT ciśnienia są zawyżone - dosyć progresywna charakterystyka ( ale może to wynikać z niedotarcia i/lub niskich temperatur) Podstawową wymianę oleju ( w dolnych goleniach i komorze) można wykonać we własnym zakresie ( na YT jest film na kanale DTSwiss) . Jedynym problemem jest dostępność oleju. W modelach do 2012 był taki: Motorex Supergliss 100K Schmieröl für DT Swiss Federgabeln - BIKE-COMPONENTS.DE w modelach od 2013 jest inny -Panolin ( na razie niedostępny). Ten drugi nie traci ( aż tak jak Motorex) parametrów w niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Motorex to przy -10`C robi z amora sztywny widelec Bardzo konkretny rower , przy twoim wzroście i tak dużej ramię pokusiłbym się na twoim miejscu o szerszą kierownicę tak 660-700 mm, szersza kiera o ile jeździsz więcej w terenie niż po równym to tylko plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Mój dt nie potrzebował nawet metra dotarcia - od pierwszych metrów poczułem znaczną różnicę w stosunku do innych widelców które wcześniej miałem. Mały zakres regulacji tłumienia powrotu i dosyć upierdliwa w eksploatacji blokada launch control. Zapada się w niższych temperaturach i stuka. Ale w czasie jazdy działa rewelacyjnie Ps: zapomniałem - śliniące się uszczelki mam w gratisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Kusi mnie szersza kiera, ale jeżdżę głównie po płaskim plus jakieś miejscowe górki i może to być zmiana na gorsza. Poza tym od razu musiałbym wymienić mostek a to już rodzi spore wydatki. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez miskov17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 jak się dt spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Parę aktualnych fotek: https://plus.google.com/photos/112105311308715690050/albums/5890142442219561137 Ogólnie rzecz biorąc nie mam na co narzekać, jedynie co to na liczby na podwieszanej wadze muszę zrobić rozpiskę i może dojdę czemu wyszło tak dużo. Żadnych większych zmian nie będzie, pod koniec sezonu na pewno zawita nowy napęd ale to jeszcze daleka droga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi