Bambus Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam! Dziś dostałem paczkę z koszulka i bluzą.(oba rozmiary M) Koszulka jest ok, ale co do bluzy mam spore wątpliwości... Z uwagi, ze jest to moja pierwsza taka bluza ( http://www.mikesport.pl/mimo-canon-kurtka-rowerowa-z-softshellthermo.html ) zwracam się z prośbą o pomoc... Ta bluza jest na mnie maksymalnie opięta i właściwie nie wiem czy tak powinno być. Jak zakładam ją na koszulkę termoaktywna to ona koszulka się podwija. Proszę o radę... Zastanawiam się czy wymienić na L. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Pewnie że wymienić. Powerowa odzież jest dopasowana do ciała z wiadomych względów ale bez przesady, musi ci być w niej wygodnie. Przecież nie będziesz chodził spięty że będzie cię ciągnęło pod pachami albo gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franki201 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jeżeli gdzieś bardzo opina bluza ,to pewnie trzeba wymienić na większą .Jeżeli jest dopasowana i nie ogranicza ruchów ,to znaczy ,że jest ok.Może koszulka jest za duża,przez to się zwija .Im bliżej ciała takie ubrania ,tym lepiej.Mniej przeszkadzają ,nie zahaczają się.Poza tym materiały techniczne lepiej funkcjonują ,jak są bliżej ciała,a nie mają pomiędzy poduchy powietrznej .Jeszcze jest jedna kwestia,czy pod tą bluzę chcesz jeszcze coś grubszego włożyć ,czy tylko bieliznę .Jeżeli bieliznę ,to zbyt wiele miejsca nie jest potrzebne .Jak coś grubszego ,to musisz już sam ocenić .No i pewnie trochę się jeszcze ponaciąga i ułoży podczas używania.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 W tym sklepie jest bardzo dobra obsługa, Ja kupilem w tym sezonie u nich:Rogelli Asti rozmiarówkę ustalilem kilkoma naprawdę szybkimi emailami (w sumie może godzinkę) zmierzyłem swoją starą bluzę, zrobiłem rysunek w paint i gość z obsługi dobrał mi bluzę (pisał, że rozpakował kilka bluz i pomierzył) Ta bluza Asti ma właśnie taki luźniejszy krój, tylko że jest raczej cieńsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Z bardzo nielicznymi wyjątkami odzież rowerowa powinna być maksymalnie opięta na tyle na ile nie stwarza to żadnego dyskomfortu. Jeśli po jakimś czasie nic Cię nie uwiera, nie ogranicza w żadnym stopniu oddechu to jest OK. Jeśli nie to - .... Pamiętaj, że niektóre firmy szyją z myślą o niskiej pozycji za kierownicą, a nie o dopasowaniu w poz. stojącej. W przymierzalni będą niewygodne. Wprawdzie ta na tak uszytą nie wygląda ale sprawdzić podczas jazdy/na trenażerze należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambus Napisano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dzieki! Wczoraj sprawdziłem bluzę pod kontem waszych uwag i doszedłem do wniosku, że to po prostu chyba musi tak być. (nie miałem wcześniej doświadczeń z takimi ciuszkami;) ) Problemem jest jakby szerokość rękawów. Są bardzo wąskie (ale bardzo elastyczne) i to jest dla mnie "nowość". Dziś jeszcze w niej troche pochodzę i wtedy zdecyduję. Mam jeszcze pytnie dotyczące długości: Dokąd teoretycznie powinny takie koszulki i bluzy rowerowe sięgać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franki201 Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Sportowa pozycja -okolice pępka .Przy bardziej wyprostowanej ,może być trochę dłuższa .Jeszcze kwestia ,jak masz wycięte spodenki,dokąd sięgają.Musisz razem spasować ,tak aby brzuch ci nie wyszedł pomiędzy spodenki a koszulkę .Oczywiście ważne są jeszcze własne odczucia,jak ty się w tym wszystkim czujesz.Co do rękawów dopasowanych ,jest to zbawienie ,nic nie wk...wia podczas jazdy,zwłaszcza dłuższej.Podciągnij rękawy dobrze pod pachy .Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.