Skocz do zawartości

[łańcuch] wymiana

kry

Rekomendowane odpowiedzi

urwałem łańcuch, poszedłem do sklepu po nowy i dowiedziałem się ciekawej rzeczy, a mianowicie ze do mojego wolnobiegu (7 tarcz), nie da sie dobrac odpowiedniego lancucha (co troche sie kloci z tym co czytalem w necie, bo wg tego co czytalem powinien pasowac kazdy lancuch ktory przeznaczony jest do kasety 6,7 i 8 biegowej, wolobieg produkcji shim) i musze wymienic wolnobieg razem z lancuchem, to prawda czy ktos probuje mnie naciagnac ?

Tylko o to może chodzić. Łańcuch po prostu musi być taki sam. Jeśli czujesz,że Twój wolnobieg może spokojnie przyjąć nowy łańcuch to spokojnie możesz wymienić tylko łańcuch właśnie. Chociaż zazwyczaj faktycznie wymienia się go razem z kasetą/wolnobiegiem.

to raczej nie to, wolnobieg ma zrobione jakies 550 - 600 km, wiec nie przesadzajmy :D Nie wiem czy jest sens skuwac, bo zerwal sie w 2 miejscach, jechalem po lesie i nie widzialem ze lezy jakas galaz, w zasadzie myslalem ze to korzen i jakos nie fartowanie na nia najechalem ze zerwal mi sie lancuch.

Skoro widział,, zapewne stwierdził, że wolnobieg jest już zużyty i wypadałoby go wymienić. Szkoda katować łańcucha na zniszczonym wolnobiegu. Tak naprawdę, czy wymienisz tylko łańcuch, czy razem z kasetą / wolnobiegiem, zależy tylko od tego, jak mocno są zużyte. To nie jest jakiś duży koszt, więc chcę wierzyć, że nie próbował Cię gość naciągnąć.

P.

Ps. Choć jak piszesz przy takim przebiegu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...