Skocz do zawartości

[przerzutka] deore

pieter_mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Hm ja mam akurat Alivio z 2005 , kupilem ja za 55 zl nową na allegro. MIalem kupowac deorke , ale stwierdzilem wysluchujac wielu opinii , ze nie ma wielkiej roznicy miedzy tymi grupami ( mowimy o przerzutce )

Jesli juz mialbym kupowac to kupilbym albo Alivio albo LX-a . Deore jakies takie niepewne .

Co do grupy :

Xtr

Saint , Hone , Xt - ale nie znam kolejnosci tych 3 grup :P

LX

Deore

Alivio

Acera

Altus

Tourney

Dla mnie Deorka nie wystarcza i jest to dla mnie sh*t. BArdzo szybko przy mojej jezdzie stracila precyzyjnosc a regulacja juz nie jest mozliwa zeby chodzila znowu idealnie.

Miedzy LX a XT na allegro nie ma wielkiej roznicy cenowej wiec wzial bym XT.

PS ja wezme Srama (x-9)

hhahah deorkę nową to ja w tydzień zajechalem hehe aż poszedłem reklamować :D:P Deore XT , XTR dla tych co cenią shimano Sram X7/X9/XO dla tych co cenią Srama hmm deore jest to przerzutka nadająca się do xc ale jak to mówi Żbik cała grupa DEore oprócz manetek jest nieudana :/ smutne ale prawdziwe sam mam doświadczenie nie wyssałem tego sobie z palca :)

• Mod Team
hhahah deorkę nową to ja w tydzień zajechalem hehe

Nie wiem co w tym zabawnego. Albo stosowałeś ją niezgodnie z przeznaczeniem, albo w ogóle nie umiesz obsługiwać roweru. Nie wiem jak można zajechać jakąkolwiek przerzutkę w tydzień. Nawet nie dbając o sprzęt jest to chyba niewykonalne. Coś tu nie gra.

poszedłem reklamować

Co zrobiłeś???

Ja mam Deore LX i jest fajna. Jedyna zo musiałem w niej robić to smarować sprzężynkę i kułeczka prowadzące. Mam ją od lipca 2005 i jest super.

Polecam Deore LX bo wiem z własnego doświadczenia, że ta przerzutka renomę.

Nie wiem jak Deore XT, bo jeszcze się z nią nie spotkałem (nie jeździłem z nią) ale myślę że jest tak samo wytrzymała jak LX, a może jeszcze wytrzymalsza.

:P

Może i nie ma różnicy w działaniu, ale Deore jakoś tak lepiej brzmi niż Alivio. Zdaje mi się że Deore jest bardzie renomowaną firmą od Alivio.

Mój kupel ma Alivio, on na nią nie narzeka, ale gdy ja się przejechałem na jego rowerku to wolałem mojego LX-a. Jakoś strasznie ciężko chodziła (Alivio). Może to zalerzy od modeli, ale z własnego doświadczenia wolę i polecam Deory. B)

Może i nie ma różnicy w działaniu, ale Deore jakoś tak lepiej brzmi niż Alivio. Zdaje mi się że Deore jest bardzie renomowaną firmą od Alivio.

Mój kupel ma Alivio, on na nią nie narzeka, ale gdy ja się przejechałem na jego rowerku to wolałem mojego LX-a. Jakoś strasznie ciężko chodziła (Alivio). Może to zalerzy od modeli, ale z własnego doświadczenia wolę i polecam Deory. :confused:

Hmm no masz racje . Lepiej brzmi , ale czy jest sens płacic za faktycznie " Renome" - nie jest to duza roznica cenowa , nie ma rowniez duzej roznicy w dzialaniu . Wszystko zalezy od indywidualnych upodoban uzytkownika :) heh :)

Co do deorki przejechałem na mojej z jakieś 4,5k km i działała całkiem nieźle w sumie bez luzów mimo tego że z 2 razy przejechała po betonie :) Ale przerzuciłem się na Srama

Manetki deore tak jak już powiedzieli wyżej , chyba najbardziej udane z całej grupy , no jeszcze kobra dobra w stosunku cena/ jakość z pod szyldu tej grupy

I nie obrażać mi tu SIS'a :D !! Koledzy przecież to kult :)

siema ja mam cały osprzęt na deore (poza łańcuchem) i nie narzekam choć w tylnej przerzutce (może to normalne) troche mnie dziwi fakt że górne kółko ma luzy tj. może sie ruszać na boki, ale ogólnie to dla mnie jest bardzo ok nie wiem czemu prawie wszyscy ją tu tak zrugali

pozdrawiam

black rider jaką masz z tyłu przerzutkę? Ja mam LX i mam malutkie luzy na obu kółeczkach.

Ja także mam prawie full Deore, ale oprócz łańcucha, hamulców i kasety. Bo zamiast Deore to mam łańcuch Sram i kaseta Sram , a hamulce Tektro. Fajne hamulce. Tanie i dobre. :)

Alivio tak ma , w mojej nowej przerzutce jedno z koleczek ma luz ;)

Ale ogolnie cala grupa wydaje mi sie jedna z bardziej udanych - stosunek jakosc / cena -jest poprostu swietna.

Zobaczymy jak sie bedzie spisywala moja nowa korba Alivio 2006 :) na pewno przeprowadze tescik , gdzies go pewnie tutaj umieszcze :P

Alivio tak ma , w mojej nowej przerzutce jedno z koleczek ma luz ;)

Ale ogolnie cala grupa wydaje mi sie jedna z bardziej udanych - stosunek jakosc / cena -jest poprostu swietna.

Zobaczymy jak sie bedzie spisywala moja nowa korba Alivio 2006 ;) na pewno przeprowadze tescik , gdzies go pewnie tutaj umieszcze ;)

No widziałem korbę Aliwio miodowata na pewno będzie się dobrze sprawować jak cała grupa aliwio Odi nie zarzucaj mi że źle traktuje sprzęt dobrze bo niewiesz jak było pojechałem ze znajomymi na tygodniowy wypad nad morze rowerem 380 km od domu coś w niej szczeliło i potem biegi nie wskakiwały przerzutka była dobrze wyregulowana wada od nowości bodajże to była ,ale niepowinno się to wydarzyć Także dlatego nie lubię deore proszę Cię bardzo nie komentuj jak niewiesz jak użytkowałem sprzęt.Widać że miałeś zły humor i chciałeś się za wszelką cenę na kimś wyżyć trafiło na mnie spox.

Jak nie masz kasy na LX to weź Aliwio dobrze moji poprzednicy Ci doradzili. :) Aliwio na pewno się bedzie dobrze sprawować .

Deore hmm ludzie twierdzą żę jest do bubel i się z nimi zgadzam w 100% ;) jak masz kasę kup LX jak nie masz kasy to lepiej Aliwio całkim udana grupa dla nie wymagających bikerów.Ja jestem zwolennikiem shimano XT niewiem czemu działanie super i wygląd ;)

• Mod Team

No widziałem korbę Aliwio miodowata na pewno będzie się dobrze sprawować jak cała grupa aliwio Odi nie zarzucaj mi że źle traktuje sprzęt dobrze bo niewiesz jak było pojechałem ze znajomymi na tygodniowy wypad nad morze rowerem 380 km od domu coś w niej szczeliło i potem biegi nie wskakiwały przerzutka była dobrze wyregulowana wada od nowości bodajże to była ,ale niepowinno się to wydarzyć Także dlatego nie lubię deore proszę Cię bardzo nie komentuj jak niewiesz jak użytkowałem sprzęt.Widać że miałeś zły humor i chciałeś się za wszelką cenę na kimś wyżyć trafiło na mnie spox.

Wcale nie miałem zamiaru na nikim się wyżywać tylko denerwuje mnie jak ktoś pisze, że sprzęt, który wytrzymuje sporo czasu padł po tygodniu, i nie podaje żadnego uzasadnienia. Trzeba było od razu tak ładnie wszystko opisać a sprawa byłaby całkowicie jasna i nie byłoby mojego marudzenia i komentowania ;) Trafiłeś na jakąś wadliwą fabrycznie, ale to się zdarza jednak nie można na tej podstawie tak kategorycznie oceniać sprzętu.

PS. Jak szczeliło to przerzutka do wywalenia ;)

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...