pieter_mtb Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam wszystkich kupuję automat z grupy deore, chciałbym wiedzieć czy opłaca się kupić ten sprzęt.A tak wogóle to w której klasie z shimano jest deore??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Tu to samo źle nie ten dział i źle temat założony!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieter_mtb Napisano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Sorry wszystkich już wiem co źle zrobiłem . Jeszcze raz przepraszam. trochę się rozpędziłem i nie dałem tematu do odpowiedniego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Hm ja mam akurat Alivio z 2005 , kupilem ja za 55 zl nową na allegro. MIalem kupowac deorke , ale stwierdzilem wysluchujac wielu opinii , ze nie ma wielkiej roznicy miedzy tymi grupami ( mowimy o przerzutce ) Jesli juz mialbym kupowac to kupilbym albo Alivio albo LX-a . Deore jakies takie niepewne . Co do grupy : Xtr Saint , Hone , Xt - ale nie znam kolejnosci tych 3 grup LX Deore Alivio Acera Altus Tourney Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 a ja bede kupował albo Alivio albo XT, miedzy LX a XT na allegro praktycznie nie ma różnicy w cenie, wiec lepiej XT kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Dla mnie Deorka nie wystarcza i jest to dla mnie sh*t. BArdzo szybko przy mojej jezdzie stracila precyzyjnosc a regulacja juz nie jest mozliwa zeby chodzila znowu idealnie. Miedzy LX a XT na allegro nie ma wielkiej roznicy cenowej wiec wzial bym XT. PS ja wezme Srama (x-9) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 hhahah deorkę nową to ja w tydzień zajechalem hehe aż poszedłem reklamować Deore XT , XTR dla tych co cenią shimano Sram X7/X9/XO dla tych co cenią Srama hmm deore jest to przerzutka nadająca się do xc ale jak to mówi Żbik cała grupa DEore oprócz manetek jest nieudana :/ smutne ale prawdziwe sam mam doświadczenie nie wyssałem tego sobie z palca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 co do pozycjonowania to hone to ten sam poziom co LX tylko do mocniejszego traktowania podobnie jak Saint i XT czyli jakos tak by to szlo XTR XT/saint LX/hone deore dalej ja wyzej Co do przerzutki deore to oszczedizlbym i kupil alivio lub dolozyl i kupil XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Zgadzam sie najlepszym wyborem jest Alivio - dobry stosunek jakosci do ceny , lub Xt - tego komentowac nie trzeba JA zamierzam kupic klamki Deore hehe Ale chyba one nie sa jeszcze takie złe . W polaczeniu z Vkami Alivio powinny dzialac dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 hhahah deorkę nową to ja w tydzień zajechalem hehe Nie wiem co w tym zabawnego. Albo stosowałeś ją niezgodnie z przeznaczeniem, albo w ogóle nie umiesz obsługiwać roweru. Nie wiem jak można zajechać jakąkolwiek przerzutkę w tydzień. Nawet nie dbając o sprzęt jest to chyba niewykonalne. Coś tu nie gra. aż poszedłem reklamować Co zrobiłeś??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Zgadzam sie najlepszym wyborem jest Alivio - dobry stosunek jakosci do ceny , lub Xt - tego komentowac nie trzeba Podpisuje sie pod tym... aż poszedłem reklamować Co zrobiłeś??? no comment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja mam Deore LX i jest fajna. Jedyna zo musiałem w niej robić to smarować sprzężynkę i kułeczka prowadzące. Mam ją od lipca 2005 i jest super. Polecam Deore LX bo wiem z własnego doświadczenia, że ta przerzutka renomę. Nie wiem jak Deore XT, bo jeszcze się z nią nie spotkałem (nie jeździłem z nią) ale myślę że jest tak samo wytrzymała jak LX, a może jeszcze wytrzymalsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 XT ma mocniejsze sprezynki tak mi sie wydaje przynajmniej no i lepsza gatunkowo jest nieco ze sie tak wyraze wiec wolniej bedzie sie zuzywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek_MK Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam.ja mam alivio i zrobiłem na niej ponad 3tys i jest ok zmienia przełozenia bez problemu....a tak ogólnie to nie ma wiekszej róznicy pomiedzy alivio a deore (w działaniu) deore jest lzejsze,,,wiec polecam z doświadczenia Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Może i nie ma różnicy w działaniu, ale Deore jakoś tak lepiej brzmi niż Alivio. Zdaje mi się że Deore jest bardzie renomowaną firmą od Alivio. Mój kupel ma Alivio, on na nią nie narzeka, ale gdy ja się przejechałem na jego rowerku to wolałem mojego LX-a. Jakoś strasznie ciężko chodziła (Alivio). Może to zalerzy od modeli, ale z własnego doświadczenia wolę i polecam Deory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Może i nie ma różnicy w działaniu, ale Deore jakoś tak lepiej brzmi niż Alivio. Zdaje mi się że Deore jest bardzie renomowaną firmą od Alivio. Mój kupel ma Alivio, on na nią nie narzeka, ale gdy ja się przejechałem na jego rowerku to wolałem mojego LX-a. Jakoś strasznie ciężko chodziła (Alivio). Może to zalerzy od modeli, ale z własnego doświadczenia wolę i polecam Deory. Hmm no masz racje . Lepiej brzmi , ale czy jest sens płacic za faktycznie " Renome" - nie jest to duza roznica cenowa , nie ma rowniez duzej roznicy w dzialaniu . Wszystko zalezy od indywidualnych upodoban uzytkownika heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Oczywiście, 100% racji dla TomekW. Każda przerzuteczka jest lepsza od tych nieszczęsnych SIS-ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Co do deorki przejechałem na mojej z jakieś 4,5k km i działała całkiem nieźle w sumie bez luzów mimo tego że z 2 razy przejechała po betonie Ale przerzuciłem się na Srama Manetki deore tak jak już powiedzieli wyżej , chyba najbardziej udane z całej grupy , no jeszcze kobra dobra w stosunku cena/ jakość z pod szyldu tej grupy I nie obrażać mi tu SIS'a !! Koledzy przecież to kult Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 siema ja mam cały osprzęt na deore (poza łańcuchem) i nie narzekam choć w tylnej przerzutce (może to normalne) troche mnie dziwi fakt że górne kółko ma luzy tj. może sie ruszać na boki, ale ogólnie to dla mnie jest bardzo ok nie wiem czemu prawie wszyscy ją tu tak zrugali pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 black rider jaką masz z tyłu przerzutkę? Ja mam LX i mam malutkie luzy na obu kółeczkach. Ja także mam prawie full Deore, ale oprócz łańcucha, hamulców i kasety. Bo zamiast Deore to mam łańcuch Sram i kaseta Sram , a hamulce Tektro. Fajne hamulce. Tanie i dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Z tym luzem na jednym z kółek to normalne. Alivio ma to samo. Nie wiem jak wyższe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Alivio tak ma , w mojej nowej przerzutce jedno z koleczek ma luz Ale ogolnie cala grupa wydaje mi sie jedna z bardziej udanych - stosunek jakosc / cena -jest poprostu swietna. Zobaczymy jak sie bedzie spisywala moja nowa korba Alivio 2006 na pewno przeprowadze tescik , gdzies go pewnie tutaj umieszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Alivio tak ma , w mojej nowej przerzutce jedno z koleczek ma luz Ale ogolnie cala grupa wydaje mi sie jedna z bardziej udanych - stosunek jakosc / cena -jest poprostu swietna. Zobaczymy jak sie bedzie spisywala moja nowa korba Alivio 2006 na pewno przeprowadze tescik , gdzies go pewnie tutaj umieszcze No widziałem korbę Aliwio miodowata na pewno będzie się dobrze sprawować jak cała grupa aliwio Odi nie zarzucaj mi że źle traktuje sprzęt dobrze bo niewiesz jak było pojechałem ze znajomymi na tygodniowy wypad nad morze rowerem 380 km od domu coś w niej szczeliło i potem biegi nie wskakiwały przerzutka była dobrze wyregulowana wada od nowości bodajże to była ,ale niepowinno się to wydarzyć Także dlatego nie lubię deore proszę Cię bardzo nie komentuj jak niewiesz jak użytkowałem sprzęt.Widać że miałeś zły humor i chciałeś się za wszelką cenę na kimś wyżyć trafiło na mnie spox. Jak nie masz kasy na LX to weź Aliwio dobrze moji poprzednicy Ci doradzili. Aliwio na pewno się bedzie dobrze sprawować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominator Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Deore hmm ludzie twierdzą żę jest do bubel i się z nimi zgadzam w 100% jak masz kasę kup LX jak nie masz kasy to lepiej Aliwio całkim udana grupa dla nie wymagających bikerów.Ja jestem zwolennikiem shimano XT niewiem czemu działanie super i wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 No widziałem korbę Aliwio miodowata na pewno będzie się dobrze sprawować jak cała grupa aliwio Odi nie zarzucaj mi że źle traktuje sprzęt dobrze bo niewiesz jak było pojechałem ze znajomymi na tygodniowy wypad nad morze rowerem 380 km od domu coś w niej szczeliło i potem biegi nie wskakiwały przerzutka była dobrze wyregulowana wada od nowości bodajże to była ,ale niepowinno się to wydarzyć Także dlatego nie lubię deore proszę Cię bardzo nie komentuj jak niewiesz jak użytkowałem sprzęt.Widać że miałeś zły humor i chciałeś się za wszelką cenę na kimś wyżyć trafiło na mnie spox. Wcale nie miałem zamiaru na nikim się wyżywać tylko denerwuje mnie jak ktoś pisze, że sprzęt, który wytrzymuje sporo czasu padł po tygodniu, i nie podaje żadnego uzasadnienia. Trzeba było od razu tak ładnie wszystko opisać a sprawa byłaby całkowicie jasna i nie byłoby mojego marudzenia i komentowania Trafiłeś na jakąś wadliwą fabrycznie, ale to się zdarza jednak nie można na tej podstawie tak kategorycznie oceniać sprzętu. PS. Jak szczeliło to przerzutka do wywalenia Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.