Rurku Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Witam Mam możliwość za kwotę 3300 zł kupić rower Haro Extreme X6 Comp 18". Co sądzicie o tym rowerze? Czy będzie dobrze się spisywał? To bydle waży prawie 17,5 kg, bardzo odczuję tą wagę na podjazdach, albo bujanie na szosie? Chociaż to mogę pominąć, czy ten rower ma coś do poprawki, jeśli tak to co i ile będę musiał wydać na niego po zakupie... A może macie jakieś lepsze propozycje w tej cenie? Pozdrawiam
isoblack Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Ja w swoim wymieniłem tylko mostek - seryjny był (dla mnie) troche za długi. Na podjazdach niema większego problemu. Damper fajnie wybiera nierówności, bujania większego niema, ogółem rower polecam
Rurku Napisano 7 Września 2011 Autor Napisano 7 Września 2011 A bardzo czuć jego wagę? I jak na zjazdach? Tutaj jego pełny opis i specyfikacja: http://download.bikeboard.pl/pdf/enduro_5tys_01.pdf i http://download.bikeboard.pl/pdf/enduro_5tys_02.pdf
grindz0ne Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Hej ! Może ktoś napisać coś więcej o tym rowerze bo się zastanawiam nad kupnem drugiego roweru do szaleństw w górach i zjazdach w terenie. Moja waga około 90kg. Będzie się nim dobrze podjeżdżać?? i jaki najlepiej wybrać rozmiar ramy ? Mam 180cm wzrostu w tym teście co podałeś linka piszą o modelu Comp a czym się różni Haro Extreme X6 bez Comp ? Znalazłem model o trochę innej specyfikacji niż opisują w teście : http://allegro.pl/haro-extreme-x6-i1942553745.html Warty jest swojej ceny ? Myślę że to nie jest dużo jak na FULL Enduro ?
Rurku Napisano 27 Listopada 2011 Autor Napisano 27 Listopada 2011 Hej ! Może ktoś napisać coś więcej o tym rowerze bo się zastanawiam nad kupnem drugiego roweru do szaleństw w górach i zjazdach w terenie. Moja waga około 90kg. Będzie się nim dobrze podjeżdżać?? i jaki najlepiej wybrać rozmiar ramy ? Mam 180cm wzrostu w tym teście co podałeś linka piszą o modelu Comp a czym się różni Haro Extreme X6 bez Comp ? Znalazłem model o trochę innej specyfikacji niż opisują w teście : http://allegro.pl/ha...1942553745.html Warty jest swojej ceny ? Myślę że to nie jest dużo jak na FULL Enduro ? Na X6 Comp jeżdżę już 2 miesiąc i traktowałem go zgodnie z przeznaczeniem ;-) Rower spisuje się wspaniale ja dla mnie, jedyne co jest do zmiany to hamulce, dali mi te z najniższej półki. W sumie tutaj masz za to Hayesy, ale mechaniczne. Nieporozumienie jakieś. No i zastałem wykiwany bo zamiast dostać amorek 160mm dostałem 140mm, ale "pracuję" już nad tym w sporze z firmą Bikemia. Mam nadzieję że wykażą profesjonalizm i zwrócą prawidłowy komponent. Na Twoim miejscu nie brałbym jednak tego X6 nie-Comp, niemal wszystkie jego komponenty są klasę niższe od Compa, za takie pieniądze się po prostu nie opłaca. Osprzęt za słaby zdecydowanie.
grindz0ne Napisano 27 Listopada 2011 Napisano 27 Listopada 2011 Na X6 Comp jeżdżę już 2 miesiąc i traktowałem go zgodnie z przeznaczeniem ;-) Rower spisuje się wspaniale ja dla mnie, jedyne co jest do zmiany to hamulce, dali mi te z najniższej półki. W sumie tutaj masz za to Hayesy, ale mechaniczne. Nieporozumienie jakieś. No i zastałem wykiwany bo zamiast dostać amorek 160mm dostałem 140mm, ale "pracuję" już nad tym w sporze z firmą Bikemia. Mam nadzieję że wykażą profesjonalizm i zwrócą prawidłowy komponent. Na Twoim miejscu nie brałbym jednak tego X6 nie-Comp, niemal wszystkie jego komponenty są klasę niższe od Compa, za takie pieniądze się po prostu nie opłaca. Osprzęt za słaby zdecydowanie. Hayesy mechaniki wrzuciłbym do swojego roweru XC a w tym dałbym hydrauliki klasyki czyli HFX Nine ;-) Osprzęt może słabszy w porównaniu do COMPA ale porównać cenowo to 2 tysiące drożej wychodzi nowy Comp !!! a za taką cenę wiadome że już inny osprzęt...Chce kupić coś w granicy do 3,5 tys. I ciężko w takiej cenie o full enduro nowy... Trochę dziwne że dali ci w COMP skok 140 amora...
Rurku Napisano 29 Listopada 2011 Autor Napisano 29 Listopada 2011 Hayesy mechaniki wrzuciłbym do swojego roweru XC a w tym dałbym hydrauliki klasyki czyli HFX Nine ;-) Osprzęt może słabszy w porównaniu do COMPA ale porównać cenowo to 2 tysiące drożej wychodzi nowy Comp !!! a za taką cenę wiadome że już inny osprzęt...Chce kupić coś w granicy do 3,5 tys. I ciężko w takiej cenie o full enduro nowy... Trochę dziwne że dali ci w COMP skok 140 amora... Ja swojego kupiłem nówkę za 3300zł, więc niekoniecznie 2000 różnicy, tylko 500. A rower dostałem z identycznym osprzętem jak w tej recenzji razem z Krossem Crime, którą pewnie czytałeś. Do niczego się przyczepić nie można. Amor dostałem zamiast 55RS 160mm to 55R 140mm. Cały czas walczę o wymianę na prawidłowy, mam nadzieję że wygram. Rób jak uważasz, ale ten rower za taką kasę to wywalanie pieniędzy w błoto.
grindz0ne Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Ok w takim przypadku muszę jeszcze ochłonąć i się zastanowić w co zainwestować jestem w 100% że Enduro ale jeszcze nad modelem przemyślę sprawę. Haro mało coś popularna marka...są rowery w sklepach ale częściej bmx...Ten X7 to w ogóle w necie nie widziałem a X6 Comp w cenie trochę przekraczającej mój budżet czyli około 5tys...Nie wiem gdzie kupowałeś go w cenie 3tys. zwłaszcza nowy!?
Mod Team sznib Napisano 30 Listopada 2011 Mod Team Napisano 30 Listopada 2011 Będzie się nim dobrze podjeżdżać?? Sam mam fulla do Enduro ważącego prawie 17kg i powiem Ci że podjeżdżać się da. Jak się człowiek przyzwyczai do wagi i jest w dobrej formie można robić nawet strome podjazdy. Jednak jak będziesz jechał z kumplem, który będzie jechał na rowerze XC ważącym 11-12kg to możesz być pewny że na podjazdach zostaniesz daleko z tyłu. Co więcej jak w połowie podjazdu zamienicie się rowerami to zobaczysz ze różnica jest ogromna i dodatkowe kilogramy wiele znaczą. Jednak dobry rower Enduro ważący poniżej 14kg to już sporo wyższa półka cenowa niż ten Haro.
grindz0ne Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Na allegro znalazłem coś takiego i trochę dziwi mnie że taka niska cena...sam amor myśle że wart ponad 1000zł... http://allegro.pl/rower-haro-extreme-x7-2009-stinky-big-hit-giant-i1966141896.html Nie gra roli waga roweru a kondycję trenuje na siłowni i XC.
Mod Team sznib Napisano 30 Listopada 2011 Mod Team Napisano 30 Listopada 2011 Jeśli rower jest rzeczywiście w dobrym stanie cena niewątpliwie bardzo okazyjna.
grindz0ne Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Jeśli rower jest rzeczywiście w dobrym stanie cena niewątpliwie bardzo okazyjna. Twierdzi przez gg że jest wszystko jest w stanie dobrym.Napisał że sprzeda taniej o koszta dojazdu do Łodzi...bo trochę km mam a benzyniakiem spokojnie 100zł pójdzie w dwie strony.Może poszukam osoby z Łodzi która by w jakiś sposób pomogła przy zakupię?bo nigdy nie miałem full...raz jechałem jakimś rozklekotanym Specialized który wyglądał jak porzucony na ulicy...heh...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.