Rulez Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Przecież w mieszalni moa zrobić Ci niewielką ilośc lakieru, nie zbankrutujesz
chickenowa Napisano 15 Września 2011 Autor Napisano 15 Września 2011 @qba405, no masz w pierwszym poście efekt pomalowania ramy lakierem do paznokci. Mozesz spróbować, ale na pewno nie powala. No no, Pixon!! Co innego mi mówiłeś jak to pierwszy raz zobaczyłeś. Porozmawiamy później @Rulez spuchnięcie może być, jego aż tak bardzo nie widać Zobaczymy jak to będzie. Na początek w ramach treningu, pomaluję starą szosę
Mod Team Pixon Napisano 15 Września 2011 Mod Team Napisano 15 Września 2011 Ale że ja? Ja... Yyyyy, hmmm... Ups... @Rulez, będąc w mieszalni lakierów samochodowych i prosząc o małą próbkę lakieru żeby porobić zaprawki w swoim amortyzatorze, pani za ladą dziwnie na mnie spojrzała i powiedziała, że oni tak małych ilości nie przyjmują. Minimalna ilość to było coś koło 500ml, a ja głupi liczyłem, że dostanę tyle co w lakierze do paznokci Ta jedna wizyta zniechęciła mnie do szukania w innych miejscach. To było jakieś 5 lat temu.
Rulez Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Nie wiem co to za mieszalnia , u mnie można dorobić 50 ml. chickenowa żeby nałożyć szpachlówkę musisz zedrzeć lakier do gołego alu, dopiero wtedy będzie widać jak to wygląda, obawiam się jednak, że wyjdzie na moje (zgrubienie będzie dookoła wgniecenia) A skąd się wzięły te "parchy" obok wgniecenia ?
chickenowa Napisano 15 Września 2011 Autor Napisano 15 Września 2011 To mój super ekstra patent na pomalowanie ramy "domowym sposobem" czyli lakierem do paznokci Na żywo wygląda lepiej Wolałam to niż gołe aluminium
Mod Team Pixon Napisano 15 Września 2011 Mod Team Napisano 15 Września 2011 @Rulez,dla pocieszenia dodam, ze już ją zamknęli
ukaniex Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Podepnę się pod temat. Czym najlepiej uzupełniać ubytki białego lakieru? Magiczną kredką do rys? http://allegro.pl/kredka-na-rysy-fix-it-pro-usun-rysy-z-lakieru-i1820025080.html http://allegro.pl/fix-it-pro-kredka-na-rysy-zadrapania-lakieru-auto-i1828346609.html Markerem olejnym czy markerem emaliowym?
chickenowa Napisano 22 Września 2011 Autor Napisano 22 Września 2011 Wydaje mi się, że to zależy od wielkości ubytku.
ukaniex Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Są to drobne zarysowania o wielkości (grubości) 0.5-1mm. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
Bartek902 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Szczerze olej te zarysowania , i tak będą następne za jakiś czas ... to tylko rysy jeśli nie widać aluminium to nie ma co panikować , nawet jak je zamalujesz to bedzie widoczny ślad , bo nie dobierzesz idealnego odcienia białego koloru. Sam to przechodziłem , dorabiałem nawet lakier ale i tak ma inny odcień i to widać więc sobie darowałem bo rama i tak jeszcze nie raz oberwie , a to kamieniem spod kół , a to o coś się otrze ... normalka , kiedyś i tak zmienisz ramę Autorka tego tematu ma zmasakrowaną ramę i nie płacze z tego powodu , ty masz tylko ryski więc to jest nic w porównaniu z przypadkiem autorki
Mod Team mrmorty Napisano 22 Września 2011 Mod Team Napisano 22 Września 2011 Proszę kierowniczki - tak sobie czytam i czytam i pragnę dodać że Puklus napisał święte słowa z tą szpachlą - jak zacznie pękać to zacznij szukać nowej ramy...
ukaniex Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Każdy ma inne podejście do wyglądu sprzętu i poczucie estetyki więc chciałem zasięgnąć po fachową radę. :-) Sent from my HTC Magic using Tapatalk
chickenowa Napisano 22 Września 2011 Autor Napisano 22 Września 2011 jak zacznie pękać to zacznij szukać nowej ramy... ja szukam nowej cały czas Napaliłam się na Lapierre'a Pro race 400 2011 - śliczna rama za 1657zl. Niestety nie było rozmiaru S Napaliłam się też na Gianta XTC1 2011 - rama nie do dostania ;] Na tą chwilę zostały mi Giant XTC3 2012 - znalazłam sklep gdzie mogliby mi ją zdemontować lub seryjna rama XTC na 2012. A ponieważ żadna z nich nie jest "oh i ah" to chyba się wstrzymam z napalaniem się na cokolwiek i poczekam aż z tą zacznie się coś dziać. Pojeżdżę przez przyszły sezon i na 2013 wymienię - oby wtedy były jakieś fajne kolorki w ramach
Bartek902 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Każdy ma inne podejście do wyglądu sprzętu i poczucie estetyki więc chciałem zasięgnąć po fachową radę. :-) Ale jeśli chodzi o estetykę to musisz mieć świadomość że nie zrobisz tego tak żeby wygladało jak przed tem ,są bardzo małe szanse że trafisz na 100% w ten sam odcień . Ale jeśli już chcesz coś z tym zrobić to przygotuj coś do odtłuszczania , oklej miejsce do okoła zadrapania taśmą i zamaluj , pozwól wyschnąć a potem zeszlifuj nadmiar lakieru papierem wodnym 2000 , a następnie polerka pastą np TEMPO K2 i tyle ...
ukaniex Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Zdaje sobie sprawę, duży chłopiec ze mnie. Myślę, że zabawa ze szprajem to za duże buty na tak małe ryski, szukam raczej rozwiązania w postaci kredki bądź markera. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
Bartek902 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 szukam raczej rozwiązania w postaci kredki bądź markera. Dobre rozwiązanie ... do pierwszego poważniejszego mycia roweru nazwał bym to tak , Syzyfowe prace
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.