tysia87 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Witajcie, planuje w raz z kolegą Piotrkiem wbić na Śnieżkę albo w sobotę albo w niedzielę zależy od pogody Trasę jaką wybrałam jest inna od tych standardowych, bo zaczynamy od Kowar wbijamy na Przełęcz Okraj i od strony czeskiej żółtym szlakiem jechać do Średniej Kopy i zielono niebieskim do Śnieżki Kto chętny pisać??? O to link to planowanej trasy tak na szybko: https://picasaweb.google.com/106035572582454512371/Pulpit#5649291992172756882
daid Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 czy od strony czeskiej to znaczy legalnie? ogólnie planowałem taki trip na ostatni weekend września;)
tysia87 Napisano 6 Września 2011 Autor Napisano 6 Września 2011 czy od strony czeskiej to znaczy legalnie? ogólnie planowałem taki trip na ostatni weekend września;) Z tego co mi jest wiadome jest całkowity zakaz jazdy rowerem po obszarach KPN z kilkoma wyjątkami więc raczej nie
pilon Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Mi ten termin co prawda nie pasuje, ale o ile dobrze pamiętam z podejścia pieszego, to weźcie koniecznie dętki, więcej niż 3 litry picia, jakieś batoniki musli itp. Nie chce kłamać, bo pamięć sprzed 7miu lat może być wątła, ale jeśli tylko dobrze pamiętam, to Sowa, to przy tym pikuś W skrócie - nie chce robić afery nie będąc w 100% pewnym, ale przygotujta sie
evo07 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 czy od strony czeskiej to znaczy legalnie? ogólnie planowałem taki trip na ostatni weekend września;) Użytkownik daid edytował ten post 28 minut temu jest tak samo legalny jak u nas, przy czym tam mandat jest sporo większy niż 50zł! Z naszymi strażnikami się dogadacie a z tamtejszymi to już nie bardzo. Jak ja wbijałem z ekipą w łikend nie było żadnego patrolu po naszej stronie ale życzę powodzenia po stronie czeskiej
tysia87 Napisano 6 Września 2011 Autor Napisano 6 Września 2011 Na 100 % legalnie można wjechać w tym odcinku Pomezní Boudy – Žlutá cesta – Jelenka (Horní Malá Úpa) gorzej już z dalszą częścią ale planujemy z samego rana wyruszyć więc będziemy ostrożni przemierzając Czarny Grzbiet
inhibitor Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Z czeskimi strażnikami sie nie dogadacie... Ale nie ma ryzyka - nie ma zabawy... Zatem na 50% piszę się, ale uprzedzam, że wszystko zależy od wyniku sobotniego wyjazdu do Poznania... Jeśli jechałbym to mogę wziąć do auta jedną osobę + rower + bagaż... Wiadomość na gg: 1-siedem-7-siedem-8-pięć-8...
tysia87 Napisano 7 Września 2011 Autor Napisano 7 Września 2011 Dokładnie tak jak kolego wyżej napisał jest ryzyko jest zabawa A coś mi się z datami popierniczyło miało być 10-09 lub 11-09
Cox Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 szkoda, też z bym pojechał ale w sobotę i niedziele jest wyścig w Lubawce, może ktoś ma ochote?
hm0 Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Widzę, że chcecie wjeżdżać a po wybranym wariancie trasy widzę, że będziecie wnosić. Śnieżkę mam oblataną dookoła i najlepszym wariantem podjazdu (choć nie najłatwiejszym) jest podjazd dawnym torem saneczkowym pod Strzechę Akademicką a następnie drogą na szczyt.
pilon Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 (...) jeśli tylko dobrze pamiętam, to Sowa, to przy tym pikuś (...) Widzę, że chcecie wjeżdżać a po wybranym wariancie trasy widzę, że będziecie wnosić. (...) Czyli jednak pamięć mnie nie zawiodła Ciężko tam jest
Mod Team Pixon Napisano 7 Września 2011 Mod Team Napisano 7 Września 2011 No to podjedźcie możliwym, a tym trudniejszym sobie zjedziecie zawsze więcej zabawy
tysia87 Napisano 7 Września 2011 Autor Napisano 7 Września 2011 Póki co to obawiam się o pogodę dziś u mnie w Kowarach leje cały czas i co gorsza strasznie wieje jeżeli taka pogoda się utzyma to niestety szczyt 1602 m n.p.m. będzie musiał poczekać na lepsze dni Bo jak tutaj na dole jest zimno to już wolę nie wiedzieć jak zimno i wietrznie jest na górze A co do trasy to jest to tylko propozycja właśnie mam obawy co do odcinka od Kopy do Śnieżki ten niebieski nie wiem czy dobrze kojarzę ale on chyba jest taki strasznie kamienisty :/ ewentualnie zostaje jeszcze zielony szlak
heniekkrol Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Skoro jest temat Śnieżki i są oblatane osoby zapytam jak wygląda pod kątem roweru trasa od Przeł. Okraj niebieskim szlakiem po granicy ?
hm0 Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Jest stromo, miejscami bardzo, są schody, ścieżka w kosodrzewinie i kamienie. Próbując zjechać tamtędy połamałem tytanowego Flita. Dodatkowo nie polecam jazdy po czeskiej stronie - spotkacie się na pewno z czeskimi strażnikami, którzy pracują od wczesnych godzin (np. na Śnieżnych Kotłach spotkałem kiedyś jednego o 7 rano) a nie są tak tolerancyjni, jak ich polscy odpowiednicy. Co innego zresztą wjazd drogą po której praktycznie regularnie jeżdżą samochody a co innego jazda wąską ścieżką w ścisłej strefie parku. Poza tym... podjazd na Śnieżkę nie jest IMO najtrudniejszy w Karkonoszach, bo bije go podjazd pod Vyrovkę i dalej, nowym odcinkiem, do Lucni Boudy, gdzie przejeżdża się przez najwyższy punkt legalnie dostępny dla rowerów.
Mod Team Pixon Napisano 7 Września 2011 Mod Team Napisano 7 Września 2011 Jasne że podjazd na śnieżkę nie jest najtrudniejszy, bo bije go na głowę podjazd asfaltem pod przełęcz karkonoską od przesieki. To jest dopiero hardcore
tysia87 Napisano 10 Września 2011 Autor Napisano 10 Września 2011 Niestety z powodu choróbska które mnie dopadło, musi wyprawę przenieść na inny termin . A szkoda, bo świetna pogoda się zapowiada :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.