Skocz do zawartości

[spd] Jak zacząć?

X-(L)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam nadzieje kupic na wiosne zestawik SPD :)

Naprawdopodobniej 540stki albo Time'y (doradze sie jeszcze w serwisie) i Sidi Bullet albo jakies Shimano (ew Spece albo Northwavki :))

Coś czuje, ze poczatki będą cieżkie hehe

Napisano

Ja śmigam w 540 i shimanowskich butkach :)

Ale mam pytanie co robicie [bo widze że rodzinna dolegliwość] z waszymi skrzypiącymi 540 ?? jeszcze ich nie rozkręcałem ale jak przesmaruje Kry Techem z zewnątrz problem na jakiś czas znika :)

??

Napisano

Ja moich jeszcze nie rozkrecilam z powodu braku czasu, ale zamierzam to zrobic i obficie "zaopatrzyc" je w tawot. Moze to pomoze choc na jakis czas. B)

Gość Gość_Misiek_*
Napisano

Jak by ktos chciał to ma do sprzedania takie nakladki do bucikow shimano nowiutkie w pudelku.pozdrawiam!!!!

Gość Gość_Misiek_*
Napisano

oczywiscie mailo byc do pedalow nie bucikow pozdrawiam wszystkich!!!!

• Mod Team
Napisano
Jak by ktos chciał to ma do sprzedania takie nakladki do bucikow shimano nowiutkie w pudelku.pozdrawiam!!!!

Takie sprawy to w dziale ogłoszeń. A cena jaka?

Napisano

Ja smigam w M434 i butkach Shimanowskich ;) W zasadzie ufam tylko tej firmie jesli chodzi o pedałka SPD.

Kupilem taki zestawik za 250 zl od znajomego ( zakladane raz czy dwa ) jakies 3 lata temu . Jeeden z lepszych moich zakupów :)

Gość Gość_Misiek_*
Napisano

Takie sprawy to w dziale ogłoszeń. A cena jaka?

cena hmmm..... to zalezy ile kto bedzie chcial dac.

• Mod Team
Napisano
Jutro pierwsze jazdy (i pewnie też gleby ;) ) w SPD :)

Po śniegu nie radzę bo się zabijesz ;) Jeżeli jednak będziesz miał tyle odwagi żeby w takich warunkach jeździć w SPD to czekamy na relację ;)

Napisano

Gartuluje zakupu i zycze powodzenia! A tak w ogole to respekt za rozpoczynanie jazdy w SPD w takich warunkach pogodowych! ;)

Napisano
Po śniegu nie radzę bo się zabijesz Jeżeli jednak będziesz miał tyle odwagi żeby w takich warunkach jeździć w SPD to czekamy na relację
Gartuluje zakupu i zycze powodzenia! A tak w ogole to respekt za rozpoczynanie jazdy w SPD w takich warunkach pogodowych!

Dzięki za wsparcie ;) Widzę, że malo kto w moje umiejętności wierzył :D nie martwcie się jestem porządnie okolcowany a dryfting i jazde figurową na lodzie mam opanowana perfekt :)

Bilans godzinki na rowerze...0 (zero) gleb! Dopóki mózg pamięta o tym, że są pedały to jest ok, raz tylko musiałem ostro zahamować i zamiast później zrobić stójke to mnie poniosło i już leciałem....na szczęście sprężyna lekko dokręcona i się jakoś wypieło i zdążyłem się podeprzeć. Musze się jednak jeszcze nauczyć opanowania w tych "stresowych" sytuacjach. Ogólnie bardzo zadowolony i chyba staję sie powoli zwolennikiem SPD. No i bardzo mi sie podoba to, ze z łatwością mogę podbić cały rower, a nie tylko przód :D Tylne kółeczko już nie będzie tak cierpiało przy krawężnikach :)

• Mod Team
Napisano

Z tym skakaniem pod krawężnik też trzeba uważać bo bywa różnie. Nabierasz pewności siebie a coś może nie wyjść. Ja początkowo ćwicząc na równej drodze podskakiwanie miałem parę razy pecha, że przy wybiciu jakimś dziwnym trafem jedna noga wypięła się i o mało się nie wywaliłem.

Napisano

Z tym skakaniem pod krawężnik też trzeba uważać bo bywa różnie. Nabierasz pewności siebie a coś może nie wyjść. Ja początkowo ćwicząc na równej drodze podskakiwanie miałem parę razy pecha, że przy wybiciu jakimś dziwnym trafem jedna noga wypięła się i o mało się nie wywaliłem.

To lepiej podkrec sprezyny. Mi od kilku tysiecy sie jeszcze przypadkowe wypiecie nie zdarzylo...

• Mod Team
Napisano

Sprężyny podkręciłem dosyć mocno. Nie wiem, może przy szarpnięciu jakoś mi noga w bok idzie i dlatego zdarza się wypiąć.

Napisano

Ja mam akurat taki pzrypadek, że buty kupiłem, a na spd nie mogę się zdecydować tzn. nie bardzo wiem, które wybrać. Na początku już prwie kliknąłem na zakup 520 ale coś tam poczytałem i teraz zastanawiam się nad 540 co więcej doszły jeszcze TIME ATAC ALIUM. Sam nie wiem ale powoli coraz bardziej doratsam do 540, może jeszcze poczekam z miesiąc to ceny spadną. Sam nie wiem co robić, ale zima to podobno nie najlepszy okres na nauke jazdy w spd :)

POZDRO

Oczko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...