Skocz do zawartości

[video] Przejazd mistrza świata Downhill

Delur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wg mnie ta zasada nie obowiązuje w dh, gdzie szybkość w dół jest podstawą sukcesu. Na szosie nie wygrywa się na zjazdach. Peat ma 37 lat i nadal należy do czołówki. Poza tym liczą się też preferencje - niektórzy lubią określone warunki bardziej niż inne, co daje im przewagę niekoniecznie ze względu na siłę czy technikę.

Oglądałem te mistrzostwa w telewizji. Trasa składała się w większości z błotnych rynien, w których było więcej ślizgania się niż jechania. Ci którzy upadli, mieli problem z powrotem na rower bo trudno było ustać.

Napisano

tak, a w 0:08 słychać strzały :woot:

fenomenalny zjazd, przypuszczalnie leżałbym na każdym zakręcie :icon_redface:

ile włożył drugiemu? 10 sek??

Napisano

Hart to Brytol, podobnie jak Peat. Oni się od małego taplają w błocie, więc nic dziwnego, że dobrze im po nim idzie ;)

Swoją drogą podobne spostrzeżenie miał Lopes, chyba w swojej książce.

Napisano

On jeździ w spd, czy ma zwykłe pedały? I zarzuca rowerem podczas lotu żeby fajnie wyglądało, czy w DH tak trzeba żeby przeżyć?

• Mod Team
Napisano

Raczej ma platformy ...

Takie skakanie jest przydatne, jeżeli chodzi o zmianę kierunku w powietrzu, przydaje się też przy lądowaniu. Jednak na prostszych hopach to głównie fajny efekt :)

Napisano

Świetnie pojechał na imprezie tej rangi wyrobić sobie taką przewagę to naprawdę spory wyczyn. Do tego świetni komentatorzy którzy świetnie podnoszą emocje.

Napisano

Na suchym mógl by mieć wiekszą przewage a też nie koniecznie. No ale duże GRATULACJE dla młodego mistrza :)

aha..

dla mnie to jakaś ściema, jechał po błocie, a na mecie opony miał czyste

zauważ ze na mecie było dużo wody, a myślać logicznie opony się w wodzie czyszczą. Chyba że to też sciema :teehee:

• 4 tygodnie później...
Napisano

Glupota jechac tak szybo nawetnie moga poogladac krajobrazow i cieszyc sie z otaczajacej przyrody.A tak powaznie to chyba oni naleza do tych co nie maja opcji strach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...