Putineh Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Witam. Mam możliwość tanio kupić nowy amortyzator RST Slope Ra. Jednak nie wiem czy amortyzator o skoku 130mm będzie nadawał się do tej ramy. Nie znalazłem w internecie żadnych informacji o maksymalnym skoku amortyzatora do tej ramy. Proszę o informacje.
Fenthin Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Slope (jak sama nazwa wskazuje) to widelec do kompletnie innego przeznaczenia niż XC, poza tym jest diabelsko ciężki. A 130mm skoku tylko potwierdza, że się nie nadaje.
Mod Team durnykot Napisano 6 Września 2011 Mod Team Napisano 6 Września 2011 Nie bedzie sie nadawał- Solution jest obliczony pod skok 80 mm ( może max 100mm) , załozenie amorka 130 mm spowoduje wariacką geometrię i może spowodować pękniecie ramy przy główce sterowej ( o szkodach cielesnych nie wspomnę). Ale spróbować można...
Putineh Napisano 6 Września 2011 Autor Napisano 6 Września 2011 Lepiej nie będę próbował. Nie mam kasy na nową ramę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.