jacekkoz Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam, trudny wybór SRAM PC 48 czy LX HG70. Łańcuch do napędu na 8. Manetki alivio, korba LX `03, kaseta SRAM 5.0 przerzutka tył XT, przód LX. Który z tych łańcuchów będzie lepszy? Dzięki za info. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 LXa nie znam ale PC48 mam akurat teraz 3 w rowerku,kiedys uzywalem solo PC48 i bardzo lubie ten lancuch :)Moge polecic. przy obu wariantach mialem kasete 5.0(reszta jest mniej wazna-choc korbe i p.przerzutke teraz akurat mam prawie takie same tylko przerzutke tylnia inna ale akurat do lancucha w tym przypadku niewiele to ma wspolnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Do kasety Srama brałbym łańcuch Srama, lepiej powinno to chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 moim zdaniem Sram będzie lepiej pracował w tym zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cykor Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Ja mam kasetę alivio, łańcuch srama pc-48 i wszystko działa jak należy. Brałbym 48-kę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanonier Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Do kasety Srama brałbym łańcuch Srama, lepiej powinno to chodzić. Muszę poprzeć forumowicza bo z własnego doświadczenia wiem i z komentarzy wielu innych osób że komplet SRAM`a działa "jak masełko". Nie zastanawiałeś się może nad łańcucuchem SRAM PC-58 (w tej chwili na takim jeżdżę) a wiele osób mówi, że jest trochę wytrzymalszy od PC-48 ale też o ok. 20zł droższy (ja na razie nie wystawiam swojej opinii bo mam go dopiero 1 sezon). Ale to twoja decyzja, ja tylko piszę swoje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.