Skocz do zawartości

[rama] Corratec super bow czy merida matts flx carbon

powerbeam1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

tak jak w tytule, która rama lepsza na lajtowe wyprawy po asfalcie i jakies tam troszeczkę terenu

mam 188 cm wzrostu

rama musi mieć V-breki

do 1000 zł

prosze także o inne wasze sugestie :}

Napisano

A to już zależy czego chcesz, mi osobiście Corratec podoba się bardziej, ale pewnie bym go nie kupił. merida jest prawie 500g lżejsza. Czyli ładniej na niej można coś lekkiego złożyć.

na lajtowe wyprawy po asfalcie i jakies tam troszeczkę terenu

Wiesz ja broń boże nie bronie Ci wydawać twoich pieniążków. Ale czy do tego warto kupować ramę za 1000zł? Nie mniej nikt ci nie broni.

Mój głos na Meride. Chyba że rower ma ładnie wyglądać to Corratec:P

Napisano

A co dla Ciebie znaczy dobra? Czyli jaka? Wiemy że ma mieć piwoty, no i co dalej? Karbon, Aluminium, może Cro-Mo lub tytan(ale to raczej nie ta cena). Ma być możliwie lekka czy raczej wytrzymała? Jakieś kolory? No i cena oczywiście.

Bo mówisz mam 1000zł i chce ramę, tylko że tak naprawdę nie bardzo wiadomo za czym się rozglądać.

Napisano

Potrzebuję ramę MTB bardziej na asflat niż na lesne drogi .

Powinna mieć pivoty

Może być carbon np. z aluminium lub sam carbon, a najlepiej jak by śie znalazła aluminiowa.

rozmiar najlepszy na wzrost 188 cm ( myślałem nad 19 lub 20 Cali )

z 1000 zł mogę zwiększyć na 1500 zł za ramę .

możliwie jak najlżejsza :)

kolory stonowane wchodzą w grę : biały czarny czerwony (i oczywiscie wasze sugestie)

Mam na oku coś ze stajni : Giant , Orbea , tylko że cieżko jest mi znaleźć ramę na te pivoty dlatego zwracam się z prożbą do was

Napisano

A czemu nie doinwestujesz w tarcze? Łatwiej ramę znaleźć bo teraz mało ktoi daje pivoty do ram, bo v-ki odchodza już powoli w nie pamieć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...