Skocz do zawartości

[Przerzutki] Czy się opłaca? Deore

Prorok0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie posiadam Kross'a z przerzutkami:

-przód: Shimano FD-TY10

-tył: Shimano Acera RD-M360-L

ale mam mozliwośc kupienia

przód: Deore (40zł)

tył Deore LX (60zł)

obie przerzutniki za 90zł nie wiem tylko z którego roku, jaki dokładnie model i stan, opłaca się to?

Z góry dzięki

• Mod Team

Ta ktora ci podalem jest własnie do 42 od sioebie dodam ze 44 łyka idealnie bo sam taką mam a i 48 bedzie działało. Każda przerzutka jest praktycznie pod 42 zęby i prawie zawsze bedzie działało pod 44 czy 48. Oczywiście sa tez modele dedykowane pod 48 i to tez bedzie działało tylko moze ni tak skutecznie już jak wczesniej wymienione.

Moze napisz jaka masz rame - srednice, ciąg linki a coś sie dobierze ;)

• Mod Team

Czyli średnica 34.9, ciag górny. Możesz z powodzeniem kupić każdą przerzutke ktora spełnia te wymagania. CO wiecej nowsze modele mają dual pull czyli ciąg górny i dolny i zazwyczaj mają adaptery do ramy czyli nie wazne jaką masz średnice przerzutkę i tak zamontujesz.

Nie mniej jednak Deore za 40złto smiech na sali chyba ze to Deore XT. mozesz kupić alivio, LXa, czy zasadniczo ktora ci sie spodoba. Wiadomo im wyższy model tym lepsza. Ja zaproponowałem ci lX z serii 570 bo porównując go np do serii 580 jest sporo lżejszy i co ciekawsze tanszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...