Skocz do zawartości

[lampa przód]

GMark

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak jazda po lesie to polecam latarkę na xm-l, teoretycznie dwa razy więcej światła niż w tym magickshine na xp-g (reszta nie wiem jakie ma emitery).

na światelkach jest koleś co moduje latarki i np sprzedaje solarforce L2 na diodzie z polskiego sklepu czyli najpewniejsze źródło oraz modyfikowanych driverach od chńczyków które naprawdę dają w diode 2,8A (a można i więcej). w lesie jest to super sprawa, świeci szeroko i bardzo jasno, zasięg też jest kozacki, spot można spokojnie ustawić na jakieś 80m przed rowerem i wszystko pięknie widać. no i tryb 100% nie jest potrzebny, do lasu starcza spokojnie 60-70%.

na szosie niestety razi kierowców, także trzeba skierować bardziej w dół.

niestety taka latara nie ma takiej funkcjonalności i bajerów jak te trelocki i roximy ale moc ma naprawdę wielką :]

Potęga! Prezentuje się świetnie , cenowo również. Oblookam jeszcze ten produkt ale na pierwszy rzut oka świetnie. Dzięki za info.

Bajery są zbędne.

pozdrawiam

Napisano

jeśli się zdecydujesz jednak na taka latarę to trzeba do tego dobre mocowanie

mocowaie

przetestowałem kilka mocowań i stwierdzam że takie właśnie jest najlepsze i najpewniejsze, pewnie trzeba będzie wyciąć pasek z dętki czy czegoś tam żeby latarkę dobrze osadzić ale na pewno wtedy nie wypadnie na wybojach. niestety trzeba latarę mocować wtedy tuż przy mostku żeby swieciła prosto. (jeśli takie mocowanie będziesz miał to pamiętaj że bez latarki tą śrubkę z mocowania trzeba zawsze mieć dobrze skręconą bo ja zgubisz)

inne mocowania, na zatrzaski, na rzepy i inne wynalazki mozna o kant d.. obić, albo to latarka drży na wybojach albo grozi zgubieniem latarki

jeszcze jest jedno mocowanie, które ludzie chwalą, niestety ja nie miałem z nim do czynienia, o mniej więcej takie jak przy tej latarce

mocowanie2

Napisano

ja mam własnej roboty latarę, tzn na komponentach własnie od grega tylko body inne, ogólnie - bardziej badziewne. jednak w deszczu spokojnie można jechać, latarka jest pochylona w dół więc nawet jeśli by było cos nie tak to nie nacieknie do środka. jednak śmiem sadzić, że to co greg sprzedaje jest przygotowane bardzo profesjonalnie i posiada wszystkie oringi tak żeby nic się nie stało. nurkowanie z tym to bym nie próbował ale ostrą ulewe na rowerze na 100% przeżyje :] podejrzewam że można ją nawet zamoczyć w zlewie i nie będzie lać się do środka

Napisano

www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=59&lang=pl autorski test lampek rowerowych, proponuje rozwarzyc x2000 zoom 240lumenów

Napisano

no wiec jest.

mogę powiedzieć tak,że zdjęcia które są zamieszczone w necie odzwierciedlają stan faktyczny

lampka świeci bardzo ładnie- daje potężny strumień światła.

i tak jak ktoś gdzieś pisał - do roweru nie jest potrzebne więcej niż 3 stopnie świecenia. większa liczba utrudnia sprawne korzystanie z niej - szczególnie intensywnie pedałując.

wrażenia z jazd nocnych trochę później - na razie czekam na uchwyt/mocowanie do niej /pewnie będzie późno bo to zamówienie zagraniczne/.

Choć może ktoś z Was wie gdzie można takie mocowanie nabyć w kraju ?

pozdrawiam

Napisano

Witam,

polecam zdecydowanie Philipsa LED Bike Light. Mam ją od dwóch miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolony. Poniżej link do strony ze zdjęciami w nocy:

http://swhs.home.xs4all.nl/fiets/tests/verlichting/Philips_LED_bike_light/Philips_LED_bike_light/index_en.html

Moja opinia:

http://www.ceneo.pl/12330286

I instrukcja

http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/850000-874999/860883-an-01-ml-LED_FAHRRADLAMPE_80LUX_SILB_de_en_fr_nl.pdf

Mam nadzieję, że to przydatne informacje.

Pozdrawiam

Napisano

Przyszła latarka Solarforce L2 zmodowana przez Grega i mogę polecić w 200%. Doskonały sprzęt, idealne światło na rower, widać wszystko. Opłacało się wydać każdą złotówkę na tę lampę.

Tryb 30% już bez problemu daje radę do jazdy, 60% jest świetny a 100% to bajka :D. Od bidy nawet na 5% widać wystarczająco żeby w awaryjnej sytuacji jechać :).

Pozdrawiam :)

Napisano

A czy jest ktoś z Poznania lub okolic który ma taką lub bocialarkę , ewentualnie magic shine ?

Ja jednak jestem niedowiarkiem i chętnie najpierw bym zobaczył na żywo?

Napisano

Przyszła latarka Solarforce L2 zmodowana przez Grega i mogę polecić w 200%. Doskonały sprzęt, idealne światło na rower, widać wszystko. Opłacało się wydać każdą złotówkę na tę lampę.

Tryb 30% już bez problemu daje radę do jazdy, 60% jest świetny a 100% to bajka :D. Od bidy nawet na 5% widać wystarczająco żeby w awaryjnej sytuacji jechać :).

Pozdrawiam :)

ja jestem też pod wrażeniem.

a czym złapałeś latarkę do kierownicy? jakiś gotowy patent czy samoróbka?

pozdrawiam

Napisano

Tak za jakiś tydzień, półtora :

mj858.jpg

Magicshine MJ-858 (kopia kultowej w stanach Dinotte 200).

1xCree XP-G, 350+ lumenów realnie, zasilanie 2x18650 w wersji gumowanej, nowa ładowarka.

MJ-858 - 100/75/30%/migacz

Cena : 210 zł

Myślę, że dzięki aluminiowej obudowie i niewielkich rozmiarach skończysz się wcześniej niż ta lampka :icon_mrgreen:

Możesz już coś powiedzieć na temat tej lampki??

Napisano

Tryby to 100% (4W)/ 70% (2,8W)/migacz - jest to lampka dająca dużo rozproszonego światła - tak jak trzeba na rower tylko 350 zamiast 1200 lumenów jak w przypadku 872 ;). Jeżdżę z nią od kilku dni wieczorami z pracy, nie sprawiła najmniejszych problemów - jak na razie stwierdziłem jedną rzecz, obrazek jest mylący, ta lampka najlepiej pracuje gdy jest umieszczona pod kierownicą.

W sumie to najbardziej powalający jest efekt wielkości do ilości emitowanego światła :icon_mrgreen:

858o.jpg

Napisano

ja jestem też pod wrażeniem.

a czym złapałeś latarkę do kierownicy? jakiś gotowy patent czy samoróbka?

pozdrawiam

Zamówiłem razem z lampą uchwyt do roweru za 15 zł (razem tzn że też od Grega). Jest to podróbka uchwytu Ledlenser ale na szosie daje rade :)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...