Skocz do zawartości

[odblask] gdzie można znaleźć

lesioek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Za czasów mojej młodości do rowerów z tyłu przykręcało sie ochylany na bok plastikowy paałąk z odblaskiem na końcu. Można go było złożyć , pokrywał sie w tedy z osią długą rower , a można go było odchylić w lewo tak że był pod kątem prostym do roweru. Przeważnie pomarańczowy. Kojarzycie? Gdzie i czy moge to gdzieś dzisiaj kupić ?

Nie mogę już edytować więc nowy post.

Mam znalazłem !

Kluczem do sukcesu okazało się odpowiednie słowo ,którego mi brakowało.Lizak. Taki jak ten http://www.decathlon.com.pl/PL/lizak-bezpiecze-stwa-172054943/. Chociaż wolałbym ten orginalny z Solidarności Grudziądz.

Napisano

Właśnie zamówiłem ten z linku dziobolek'a. Tego z Decathlonu nie da sie obrócićm tak żeby odblask był ustawiony pionowo po przykręceniu do ukośnej rury tylnego trójkąta. Zobaczymy jak podziała na kierowców ten "oddalacz".

• 2 tygodnie później...
Napisano

Uprzejmie donoszę, że lizak działa co widać na poniższych zdjęciach. W większości przypadków skutecznie oddala samochody od roweru , a nocą świeci światłem odbitym lepiej niż niejedna kiepska lampka. Polecam.

post-121973-0-41002800-1316639615_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...