adam00 Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Jako że od tego tygodnia czasu na "trening" bede mial tylko okolo godziny dziennie, a to za malo zeby sie zmeczyc przy jezdzie dystansowej to wpadlem na pomysl aby potrenowac troche jazde pod gorke.. jest tylko taki problem ze neistety w okolicy nie mam wyzszych wzniesien Jest natomiast na jednym z osiedli dosc stromy podjazd (8% - 10m różnicy, 290m długości). Co sądzicie żeby na tym trenować podjazdy system wjazd - zjazd?
karolyfer Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 (8% - 10m różnicy, 290m długości). Jak Ci wyszło te 8% z tych 10 m na 290 m długości ? Na pewno nie możesz trenować codziennie w taki sposób bo nie wiele Ci to da, możesz conajwyżej wpleść taki trening powiedzmy 2 razy w tygodniu. Zamiast zwykłego wjazdu możesz spróbować potrenować siłę albo wjeżdżać tak szybko jak tylko potrafisz. Generalnie jest to właściwie "hopka", a nie podjazd i wytrenowany zawodnik nie powinien takiej górki prawie w ogóle odczuć, więc cudów nie osiągniesz, chyba że dopiero zaczynasz PS. Przy dobrej motywacji, w godzinę naprawdę można się porządnie zmęczyć
kantele Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 W godzinę można zrobić dużo różnych typów treningu, przykłady: jazda z narastającym tempem interwały podjazdy jazda terenowa (jeśli masz do dyspozycji jakiś kawałek lasu albo trawiaste górki, cokolwiek) trening jazdy z wysoką kadencją izolowanie nogi jazda na najtwardszym przełożeniu sprinty Godzina to nie tak mało Moje treningi zwykle tyle trwają a czasem nawet krócej (chyba, że robię - jak to nazwałeś - jazdę dystansową, to wtedy dłużej). Jest urozmaicenie i rozwija różne cechy fizyczne, można wybierać i przebierać.
adam00 Napisano 5 Września 2011 Autor Napisano 5 Września 2011 tam jest znak !UWAGA 8% nachylenia a dane podalem wg http://www.wysokosc.mapa.info.pl/ jazda na moim rowerze po bezdrozach raczej odpada bo to taki stary rower turystyczny Dzieki za pozostale propozycje
nieborak Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 U mnie w okolicy jest podobny, tak dla zobrazowania http://www.digart.pl/zoom/2387687/index.html tyle że 8% zaczyna się dopiero w 2/3 drogi Zawsze możesz się trochę pomęczyć jeżdżąc na stojąco.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.