Skocz do zawartości

[propozycja] Obrazki w podpisach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Ostatnio sporo osob wrzuca sobie do podpisow rozne obrazki. Niestety, one swoja waza i pomijajac predkosc z jaka otwieraja mi sie strony na forum (moje lacze do demonow szybkosci nie nalezy) to jeszcze zabieraja spora czesc z miesiecznych limitow transferu. Mam wiec propozycje, aby zabronic umieszczania obrazkow w podpisach (lub wylaczyc taka mozliwosc w opcjach forum). Szanujcie wolne lacza innych i przedewszystkim limity. Jak wchodze na forum kilka razy dziennie, a takich forow do codziennego obejrzenia mam 5, to miesiecznie same obrazki zabieraja mi bardzo duzo limitu.

Napisano

proste - wprowadzic (a moze juz jest) do regulaminu zakaz umieszczania obrazkow w podpisie

niektore zachodnie fora (tak sie odmienia ?) maja tyle obrazkow,animowanych i info ze sie porzygac mozna

Napisano

Nie tyle co wprowadzić zakaz tylko wyłączyć tą opcję. Z tego co wiem to nie jest dużo roboty a naprawdę takie obrazki przeszkadzają w przeglądaniu tematów i trzeba potem nie wiadomo ile przewijać(pomijam sprawę transferu)

Napisano
Puma, Twój opis wcale nie jest mniejszy od jakigoś tam obrazka

Ale mój podpis zajmuje nieporównywalnie mniej niż obrazek, zresztą zmieniłem bo mi sie i tak ustawieniem nie podobał ;)

Napisano

Pomysł jest dobry-obrazki: tak , ale tylko jako avatar. przeciez nic sie nie stanie jak za sygnature bedziesz mial zwykly (banalny dla niektorych) tekst. A i przegladanie, i czytanie forum bedzie ulatwione, bo nie ma nic bardziej denerwujacego (mnie) niz wyskakujacy na srodku obrazek ktory widze co 1 przewiniecie ekranu, ale z drugiej strony nie chce sie pozbyc mozliwosci ogladana obrazkow. Taka mala zmiana a ile dalaby satysfakcji dla wooolnołączowców :wink:

Napisano

Można wyświetlanie obrazków w podpisach wyłaczyć w opcjach forum. O tym to już musza zdecydować adminowie. Sam sobie dodałem obrazek ostatnio. Jesli chodzi o długosc postu na stronie, to są ludzie którzy mają dużo dłuższe opisy. Jeśli chodzi o wolne łacza, to rzeczywiscie przeszkadza.

Napisano

W poprzedniej wersji forum było chyba właśnie tak, że obrazki w sygnaturce były zablokowane. Jeżeli nic się na to sie nie poradzi to ostatecznie można w panelu kontrolnym użytkownika wyłączyć wyświetlanie sygnatur przy postach, .

Napisano

Przecież te obrazki w podpisie wgrywają sie z innych lokalizacji (nie widzialem nigdzie mozliwosci wgrywania na server obrazka, ze swojego komputera) więc z transferem tego servera to nie ma nic wspólnego.

Niektóre takie obrazki sa fajne i uważam że przesadzacie, oczywiscie sa pewne granice wielkosci

popatrzcie na post muzycom 2 posty wyzej, obrazek w ogole nie powiększa posta bo bajery pod avatarem i tak to robią. roznica jest dopiero w przypadku dlugiego posta

edit: co do argumentu wolnego łącza to fakt... suwanie postami ze wzgledu na wgrywanie sie obrazków moze niektorym przeszkadzać

Napisano

Tutaj chodzi o transfer miesięczny użytkownika a nie forum. Zresztą ten obrazek co ma muzycom powiększa posta o swoją wysokośc tylko w tym przypadku nie bo post jest bardzo krótki

Napisano

Marix tu chodzi o to ze niektórzy mają łącza internetowe z limitem transferu... takie neostrady przeróżne... moim zdaniem obrazki moga być- byle nie za duże ;)

Napisano

aaa o to Wam chodzi nie mialem nigdy takich limitów to nie mysle o tym.

No powiedzmy ze to jest jakiś argument chociaż....

bez przesady

Napisano

moim zdaniem obrazki moga być- byle nie za duże ;)

Popieram również...chodzi głównie o to ,żeby te obrazki nei były zbyt wysokie ,bo potem posty się rozjeżdżają...i kiepsko to wszystko wygląda. Szczególnie jak podpis jest większy od tereści postu :)

Napisano

Niech srednio na jedna strone forum wyjdzie 50 kb sygnaturek. Przy moim laczu to z 5 sekund transferu. Stron z postami na tym forum dziennie przegladam pewnie cos kolo 25 - 30. Co daje juz ponad 1.5 mb niepotrzebnego sciagania i grubo ponad 2.5 minuty. Niech ktos sobie wlaczy stoper i siedzac prz kompie nic nie robi czekajac dwie i pol minuty. To jednak troche dlugo. Takich forow mam troche dziennie do obejrzenia. Wychodzi mi ze bezproduktywnie na sciaganie jakis niepotrzebnych obrazkow strace prawie 15 minut dziennie i w cholere niepotrzebnych megabajtow. Miesiecznie to prawie 400 mb co przy moim diabelskim laczu daje 11 godzin. Rocznie wychodzi 5 dni spedzonych na sciaganie jakis glupich sygnaturek!

Napisano

Polska to nie Szwecja, ze kazdy ma 5 mbitow lacze i wisi mu czy strona sie bedzie otwierala pol sekundy czy 0.6 s. Jak bym chcial sciagac niepotrzebne bajty to bym zapuscil sobie jakiegos p2p na noc. A tak musze tracic czas na kaprysy innych. I tak juz spora czesc roznych forow powylaczala obrazki w sigach .Jakby kazdy na forum zawalil sygnature na pol mega i Tobie by sie jedna strona otwierala 2 - 3 minuty t to ciekawe co bys napisal. No i jeszcze ciekawsze czy bylbys zadowolony z odpowiedzi typu "wyloz kase i zmien lacze na szybsze".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...