Skocz do zawartości

[ Napęd]Shimano alfine8 - przeskakuje?

igor87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam użytkowników Forum

Jestem świeżo upieczonym właścicielem roweru Kross streetscraper 16, kupionym przez internet. Mój problem polega na tym że przy w miarę szybszej jeździe czuję na nogach minimalny przeskok mniej więcej co dwa obroty korby, towarzyszy mu metaliczny pusty dzwięk. Nie zauważam ani przeskoku łańcucha ani żadnego drgnięcia konika. problem występuje na każdej z dwóch tarcz , niezależnie od ustawienia tylnego biegu , przy prędkości pi razy drzwi od 15km/h. Przekładnia tylna to wolnobieg shimano Alfine 8 . Rower jest co prawda na gwarancji ale musiałbym go wysyłać do Warszawy (gwarancja oemowska) co nie wchodzi w rachubę przy tak kosmetycznym acz irytującym problemie. Zwracam się z prośbą o diagnozę ponieważ nie mam o tym bladego pojęcia. poza tym rower jest ekstra

z pozdrowieniami Igor

przy prawej manetce masz taką śrubkę spróbuj ją trochę wykręć i zobacz czy coś to zmieni tylko nie przesadź bo biegi moga nie wchodzić

Dziękuje Ci bardzo, przeskakiwało ponieważ pękł łańcuch na łączeniu , dopiero dzisiaj po zerwaniu łańcucha zauważyłem. Naprawiłem i wszystko śmiga jak marzenie. Szerokości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...