kalin20 Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witajcie Mam taki problem i nie wiem co nim jest Wydaje mi się że mam luz na sterach tylko że: Jeśli nacisnę przedni hamulec to czuć minimalny luz, gdy ruszam rowerem przód tył. Natomiast gdy obrócę rower do góry kołami i złapie za amortyzator to luzu nie czuć. Amortyzator na pewno nie ma luzów bo ma tyd i jest nowy. Hamulce jakie mam to v ki Co to może być za luz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4r0 Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Każdy amortyzator ma troszkę luzu. Również jest pewnie trochę luzu na hamulcach. Przy takim ruszaniu rowerem na hamulcu złap palcami za górne łożysko sterów - jeśli luz jest na sterach, to w ten sposób go poczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Ja ostatnio też miałem wrażenie , że mam luz na amortyzatorze, ale w końcu przy dobrym przyrzeniu sie zauważyłem, że hamulce troche się ruszają na pivotach .. nie wiem czy tak ma być , czy nie, ale najważniejsze, że działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenjiX1G Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Mój sposób, sądzę że dokładny. Wciskasz hamulec, naciskasz palcem dolne stery i ruszając do przodu, do tyłu, wyczujesz czy jest luz. bez obaw, palca nie przytnie, chyba że luz duży ;-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Rower na przenim hamulcu zawsze sie bedzie ruszał przod tył nie ma innej opcji. Zeby wybadać czy masz luz na sterach zahamuj przodem jedną reką a druga złap miejsce styku mostka podkładek i steru. Jezeli wyczujesz luz znaczy sie ze on tam jest jak nie nie masz sie czym martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.