Trekuu Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam. Wczoraj pojechałem z kolegą poszaleć po błotnistej drodze czołgowej. Rower był cały zalepiony w błocie. Po przyjeździe nie miałem czasu go dokładnie wyczyścić, przelałem go strumieniem wody. Dzisiaj rano od razu po wstaniu zszedłem do piwnicy i wypucowałem rower. Idę się przejechać. Wszystko działa jak należy, oprócz przedniej (lewej) manetki. 1 i 2 tryb wskakuje bez problemów natomiast 3 tryb nie chce wskoczyć. Manetka jakby nie naciąga linki. Wchodzi 2 i luz przy próbie wbicia 3. Wiecie co się z tym dzieje? Wywrotki żadnej nie było, wczoraj działało dzisiaj już nie . Można to jakoś samemu naprawić/wyregulować, czy trzeba ją zawieść do serwisu? Jeszcze jest na gwarancji. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Być może linka była słabo dokręcona, i trochę "popuściła". Spróbuj ją podciągnąć i zobacz czy to to. Jakby co tu masz poradnik jak wyregulować: http://blogrowerowy.pl/newsletter/montaz-i-regulacja-przerzutki-przedniej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Dziękuję bardzo, jutro napiszę, czy mi się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Ja dziś po wywrotce miałem problem z prawym SLX'em. Dostało się do niego dość dużo piachu i do póki się go nie pozbyłem to dość niechętnie zmieniał biegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mój lewy wcale nie zmienia. :/ Naciskam dużą dolną dźwignie, a ona w ogóle nie ciągnie. W środę zabiorę go do serwisu. Jeszcze mam gwarancję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Linka od przerzutki jest luźna? Weź ją w palce i wtedy wciśnij dźwignię manetki żeby sprawdzić czy manetka ciągnie linkę. Gwarancja nie obejmuje regulacji przerzutek, jak zrobią to odpłatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Manetka nie ciągnie linki od biegu 2 do 3. z 1 na 2 i z powrotem wszystko działa. Linka jest cały czas naprężona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Tzn. jak wrzucasz z 1 na 2 to czujesz naprężenie sprężyny, a przy próbie wrzucenie na 3 linka nagle staje się luźna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Mniej więcej, przy próbie wbicia na 3 linka nadal jest naprężona, tylko manetka jakby jej nie łapie, nie ciągnie. Mam pytanie można na to forum wrzucić krótki filmik? Pozdrawiam i dziękuję za chęć pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trekuu Napisano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Przerzutka naprawiona. Oddana do serwisu wymieniona na nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mi tam sie wydaje ze do przerzutki po prostu dostal sie syf ktorego nie wyplukales, ew. cos tam wpadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.