Skocz do zawartości

[RowerMTB] Kellys Salamander czy Kross Level A6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. Wiem, że podobnych tematów jest sporo ale ja proszę o porównanie dwóch konkretnych modeli.

Kellys Salamander Grey 2011 salamander - 2000 zł

Kross Level A6 2011 Kross - 1829 zł

Na rower chcę przeznaczyć do 2000 zł. Gdyby nie to zainteresowałbym się trzema innymi rowerami:

Mbike renegade 0.6 - tu najbardziej intryguje mnie waga 10,9 kg

Merida TFS 500D

Unibike Flite

Niestety wszystkie ww. kosztują ok 2500 zł.

Jest jeszcze jeden do kupienia za 1950 zł Corratec Superbow Trail 2010 corratec

Który z ww. możecie polecić. Ja osobiście jestem coraz bliżej wyboru kellysa. A może sa w tej cenie rowery na które nie zwróciłem uwagi?

Pozdrawiam,

Napisano

Kellys ma lepszy amor,Kross z kolei osprzęt-mimo to jakoś żaden mi się nie podoba-Krossow jest pełno wszędzie a ten Kellys jakiś taki marny

Osobiście polowałbym na Unibike-cenę sprawdź na www.rowerzysta.pl -spore upusty robią na jesieni(akurat teraz im strona padła)

Napisano

Ja wziąłbym kellysa. Amortyzator ma lepszy, no może przerzutka przednia i manetki na poziomie alivio ale przerzutka tylnia lepsza bo XT. Kaseta i łańcuch jak się zużyją to się wymieni :). Zawsze możesz jeszcze czegoś poszukać.

Napisano

Gdzieś na tym forum czytałem że tegoroczne Alivio bardzo się poprawiły i są na poziomie ubiegłorocznego deore.

a ten Kellys jakiś taki marny. Osobiście polowałbym na Unibike

Akurat jeśli chodzi o Flite to na moje oko osprzęt podobny. No ale jest to oko laika więc mogę się mylić. Unibike robi na mnie większe wrażenie wizualnie.

Czy ktoś może cokolwiek powiedzieć o tym corratecu superbow trail?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...