Herodot Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witajcie, jechałem wczoraj ze znajomym taką dość krótką interwałową trasę (około 20km). Na ostatnim podjeździe poczułem się na tyle dobrze, że postanowiłem dokręcić na 100%. Zerkałem w czasie podjazdu na pulsometr i tętno było na poziomie 196/min. Po przyjeździe do domu przegladnąłem statystykę i zonk!, HRmax 216/min. Pulsometr raczej sprawny (przynajmniej do tej pory), nie było w pobliżu mnie innej osoby z pulsometrem itd. Wypada więc, że to wynik wiarygodny. Dziwię się, bo w sumie to już 34 lata mi stuknęły i na ten wiek to raczej duże HRmax. Czy to możliwy wynik, czy jednak jakiś błąd? Do tej pory jeździłem na ciężkich podjazdach na poziomie 188-191/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 W takim wieku gdy nie dobijasz do 200 a tu nagle 216? IMO błąd pulsometru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.