Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Zaplot koła w tym Colnago to całkiem popularne kiedyś "warkoczyki". Za granicą mówiono na to "snowflakes". Możecie sobie wygooglać. Tarcze (pływające zresztą) nie są z carbonu, tylko z aluminium. Pro-Stop'y były jednymi z pierwszych rowerowych tarczówek na świecie (hydraulika uruchamiana linką). Produkowano je specjalnie pod widelec Suspenders (również widniejący na aukcji).

PRZERZUTKA TYLNA SHIMANO DEORE RD-M510 (2004141229) - Aukcje internetowe Allegro - aukcja wystawiona przez sklep z mojego miasta.

I chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego dosłownie każdą pierdółkę kupuję w necie :) Nie chodzi tyle o przepłacanie, co o tamtejszych "fachowców" którzy nie wiedzą że ta przerzutka jest warta 60 zł.

Widziałem tam też korbę Deore za 350 zł, oczywiście na octalink i sprzed 5 lat. Ale cenę trzymają wciąż taką samą, nic nie spuszczą :D

A ja panowie znam takich sklepów na pęczki, u mnie w okolicy są sklepy gdzie np amortyzator Marzocchi MX Comp kosztuje 999 zł. Rozmawiałem ze znajomym, który tam pracuje pytając się czemu tak drogo - on odpowiedział mi że zdziwiłbym się jak ludzie się nie znają - jego szef woli trzymać cenę bo nóż trafi się jeleń co to kupi bo "ładnie wygląda".

Byście się zdziwili ile ludzi kupuje tak drogo. Nie każdy liczy każdy grosz i szuka po necie najtańszych cen, albo przynajmniej uśrednionych.

Jakiś czas temu byłem w zaprzyjaźnionym sklepie, przyjechał ojciec z syneczkiem typu emo, pewnie z 16 lat miał. Wzięli od tak rower jakiś za 5 tysi, ten który mu się podobał wizualnie. Później, o ten kask ładny, 500pln (jakiś Met), o i te rękawiczki ładne, z 200pln też poszło na nie.

Sprzedawca się pyta:

- Urodziny?

Ojciec odpowiada:

- Nie, tak bez okazji w sumie.

Sporo takich historii widziałem, bo zawsze jak wpadam do któregoś z warszawskich sklepów w sezonie to takie historie mają miejsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...