Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie tej licytacji: kaseta sram xx

Chciałbym ja kupić,ale zbytnio się nie znam- mam na myśli ocenę jej stanu technicznego.

Czy jest warta uwagi?

ma wyraźne ślady użytkowania, a cena skończy się pewnie na 300zł.

Zdecydowanie lepiej kup np nową PG970 zamiast zajechanego XX :)

Napisano

ciekawe ceny przesyłek Przesyłka pobraniowa priorytetowa2 zł List polecony priorytetowy9 zł Paczka pocztowa priorytetowa15 zł

Napisano

ciekawe ceny przesyłek............

.

Opis też całkiem ciekawy,no chyba że go nie rozumiem :002:

cyt. ".............tryws5e4yhb rerv wr ewrew rewrqwer rew ew rew r ewb ntmerw.........."

Napisano

Nie no gość mega śmieszny ;) w szczególności, że zapłacił około 120/130 zł za wystawienie takiej aukcji o takiej kwocie :D

może miało być 1600 zł

Napisano

O ile mi wiadomo płaci się na licytacji za cene minimalną. Jestem w błędzie? Za cene "Kup Teraz" też się płaci w zależoności od kwoty?

Napisano

Nie chce mi się teraz zagłębiać w cenniki allegro. Ale teraz po zmianach, płaci się większość kasy dopiero po sprzedaniu przedmiotu.

Ale tak jak piszesz, od ceny minimalnej coś się chyba płaci (i ta opłata nie jest chyba zwracana nawet jak się przedmiot nie sprzeda).

A wystawienie przedmiotu z ceną Kup Teraz bez promowania z jednym zdjęciem płaci się 50 gr, a potem mniej więcej 5% wartości sprzedaży jeśli ktoś kupi.

Napisano

Na allegro jest prowizja od sprzedanego przedmiotu, dodatkowo płaci się za cenę minimalną. Za kup teraz bez ceny minimalnej nie ma dodatkowej opłaty.

• Mod Team
Napisano

Dokładnie tak, jak wyżej. Gość zapłacił jedynie za wystawienie tej aukcji, a to groszowe sprawy ;)

Napisano

ciekaw jestem tylko kto je kupi.

Istnieje w marketingu cuś takiego jak pozycjonowanie produktu i tutaj mamy idealny tego przykład, cena absurdalna patrząc na koszt wytworzenia produktu ale mamy do czynienia z XX więc cena jak najbardziej adekwatna do reszty grupy i wierz mi znajdą się Ci co to kupią, jedni będą ich uważać za jeleni i się z nich śmieją (łącznie z producentami) a inni będą uważać to za normalne, bo czy nie każdy z nas chciałby mieć to coś w rowerze co będzie odwracać głowę innych w naszą stronę, trzeba tylko zachować w tym wszystkim rozsądek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...