Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi się zdaje że Mondraker 2010 Podium Carbon LTD "L" | Rowery \ Rowery górskie MTB | Sklep rowerowy - rowery, części rowerowe | Ride-Zone.pl cena tego roweru jest pomyłką sklepu, gdyż w ich oficjalnym katalogu cena promocyjna to 8999 zł. Pewnie gdyby zamówić za tą cenę sklep nie sprzeda.

Mysle ze musieliby sprzedac taka jaka jest na stronie ;)

Nie musieli by sklep po prostu odmówiłby sprzedaży w takiej cenie.

Hmm moja wiedza w tym temacie jest zgoła odmienna ...

Cena na witrynie sklepu internetowego jest w świetle prawa ofertą handlową ...

Po dokonaniu czynności zakupu sprzedawca musi stanąć na rzęsach aby sprzedać ci towar zgodny ze specyfikacją i ceną zawartą w ofercie handlowej ...

Prawo stoi po stronie kupującego.

Broszka sprzedawcy jest w tym aby pilnować cen i stanów magazynowych ... nie może oferować czegoś czego nie ma, albo świadomie lub nie ma to w innej cenie ...

Pozdro

Edit

p.s. coś mi forum kuleje dziwna komunikaty o spamach takie tam a odpowiedzi się dokładają ...

Oj panowie nie macie racji, ja już miałem taką akcję że chyba centrumrowerowe wystawiło przerzutkę tylną XTR za 99 zł, którą zamówiłem w tej cenie niestety sklep nie sprzedał mi tej przerzutki w takiej cenie, a za fatygę dali rabat 3 %. Sklepy są zabezpieczone na wypadek takich sytuacji stosownymi zapisami z regulaminie.

Regulaminy sklepów nie mogą stać ponad prawem polskim ...

W regulaminach nie może być klauzul zakazanych ...

Jak regulamin zawiera klauzule zakazane i jest niezgodny z prawem mogą sobie nim tyłek wytrzeć ...

I czekać aż dostaną uprzejmego maila od kancelarii prawnej która "trudni" się szukaniem zapisów niezgodnych z prawem z ceną za usługę "naprawy regulaminu".

Jak trafili by na klienta który konsekwentnie dążył by do swojego nie mieli by wyjścia, przy rowerze od którego ten wątek się zaczął jest o co kruszyć kopie :)

Pozdro

Może i masz rację ale sklep jako osoba fizyczna i tak nie sprzeda ci jakiejś rzeczy po pomylonej cenie choćbyś co nie robił - przerabiałem to z Centrumrowerowym, zresztą w sklepach www często zdarzają się rzeczy po 1 zł albo 0 zł - i wierz mi żaden sklep nie sprzeda ci tego za taką kasę nawet jeżeli zrobisz wcześniej przelew. Co do tego roweru http://ride-zone.pl/product-pol-1839-Mondraker-2010-Podium-Carbon-LTD-L-.html i tak jest w normalnej cenie 8299 zł, więc nasze gdybanie nie ma sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...