Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne losy pewnego roweru :angry2:

http://allegro.pl/ca...1834947548.html

a teraz

http://allegro.pl/me...1868425790.html

No cóż po tym jak wygląda nie trudno się domyślić, że zmieniła się "bajeczka" o rowerze, cena i miejsce sprzedaży, rower wciąż ten sam :woot: Najśmieszniejsze jest to, że dane sprzedającego po raz drugi mają się ni jak do "inicjałów" osoby która kupiła go za pierwszym razem.

Mi chodziło o to, że wygląda na to iż ten rower w ciągu dwóch tygodni (w obu aukcjach dokładnie ten sam rower) miał 3 właścicieli, 1 gość sprzedawał, 2 - gi gość kupił, a 3-ci po dwóch tygodniach go znowu sprzedaje (w liście ofert kupna z września nie ma osób których nick by się tak zaczynał i kończył jak osoby która go ponownie wystawia). To dziwacznie wygląda, a w nawet na tym forum ten rower ktoś polecał.

Cena mnie nie interesuje, ale zastanawia mnie tylko jedno w czym jest feler tego roweru (poza tym: klamko-manetki Shimano i przednia przerzutka SRAM :wallbash: , brak Poploc, tarcza 185mm do hamulca na 180mm), a nie chce mi się korespondować ze sprzedawcą.

Oczywiście nie posądzam nikogo o nieuczciwość, ale wg mnie wygląda to dziwacznie i ktoś może się sparzyć.

Oj tam czepianie się :icon_cool: zwrotów o tej porze. Ja kiedyś miałem taki zestaw manetki Alivio i przednia przerzutka SRAM 5.0 - wszystko rok modelowy '99. Dobrze wiem, że ESP dotyczy tylko tylnych przerzutek i przednia powinna spokojnie śmigać, ale u mnie coś nie grało ot taki feler. Więc nie wnikałem w tą historię dalej i więcej nie mieszałem grup różnych producentów.

Koniec OFF-TOPu :whistling:

... a to żeby nie było zbytniego OT świetny kask

No ten kask to szczególnie z prawej strony znacznie używany, nie wiem jak ktoś może sprzedawać tak wgnieciony kask ...

Ten kask "sprzedający" oferuje za darmo, czasem lepszy taki obtarty niż żaden. Ktoś ma kasę i pewnie sobie kupił nowy, stary zamiast wyrzucić chce komuś podarować to go jeszcze objechali na forum :wallbash:

Tomaszu-ja nie zaryzykowałbym nigdy ubrania takiego kasku, mimo nawet tego że mam dopiero 3 kask i każdy był noname za max 50zł i 2 już uratowały głowę w zderzeniu z krawężnikiem i kamieniami na drodze, a ten kask ma ewidentne pęknięcia, wypadłby Ci z ręki przy przymierzaniu i z kasku masz 2 łódki dla dzieci, poza tym ja się ne nabijam tylko daję ogłoszenie w myśl nazwy tematu "CIEKAWE AUKCJE NA ALLEGRO EBAY I INNE" z naciskiem na "CIEKAWE"

Nie piłem do Ciebie ;) Zresztą jak napisałem lepszy taki niż żaden, jak walniesz czymś takim na beton to się najwyżej do końca rozleci ale łeb by uratowało. Pamiętaj jak wiele dzieciaków śmiga z łysą glacą, przejrzyj choćby tematy w dziale wypadki, kontuzje etc...

Dobra bo się OT robi, pozdrowienia dla Ciebie i bez urazy - nie miałem złych intencji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...