13kisiel13 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Ok. W takim razie sorry z mojej strony. Jakoś się tak samo wpisało z tym tlenem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Rozśmnieszył mnie cały opis tego amortyzatora... Amor ma najechane niecałe 3 tyś km. (mhmm... ) Co jazdę był smarowany Brunoxem. Widziałem amortyzatory, które były naprawiane młotkiem i wyglądały lepiej Brunoxem? http://www.bi[tu wstaw "ke"]forum.pl/threads/19567-Giant-Terrago-RS-Reba-Sl-Kisiel-s-Giant/page36 Oj Kisiel... im chodziło że przemilczałeś kwestię azotu. Nic nie napisałeś czy też nie ucieka. ;-) Dokładnie... To wszystko przez ten zły uciekający azot, który zniszczył lakier bo wydostawał się przez te dziury w lagach w IDEALNYM stanie (Stan techniczny BDBjak nówka, nie poci się ani nie gubi tlenu, wszystkie regulacje ładnie działają) Nie no bez kitu nówka... Tych rys to nawet nie widać... Mmm wogóle Ostatnio na lb spotkałem typa co też sprzedawał nówki sztuki koła, stan techniczny lepszy niż idealny!!! JEDYNIE brakowało kilku szprych... Napisałem PW, że jak nie ma szprcyh to nie jest w stanie IDEALNYM. Oburzył się, poburczał ale jak podałem przykład z mostem i pękniętymi przęsłami to biedny nie wiedział co odpisać Gościu bałbym się tym amortyzatorem kiełbaski smażyć. A jego stan wskazuje, iż nie nadaje się on do niczego innego niż wbijanie gwoździ A potem wiadomości w TV: "Pojazd z niewiadomych przyczyn zjechał na lewy pas" Złota zasada: Psu, polakowi i kobicie nie wierz całe życie Twoje słowna na tamtym forum: Nie obeszło sie bez uszkodzen teflonu. W jednym miejscu pojawiło sie przetarcie jakiś centymetr powyżej uszczelki na boku goleni. Amortyzator jest w tragicznym stanie wizualnym. Przed wyjazdem miała tylko 1 ryske, teraz wygląda jakby 10 lat jeździł w DH. A co z ubytkiem na teflonie? Niby niewyczówalny ale obawiam się, że bród bedzie zbierał i z czasem skończy się to zajechanymi ślizgami i agonią goleni. Nie jestem osobą która myje rower po każdym przejeździe, często pakuje się w największe błoto i nie raz rower po takiej kąpieli robi sporo kilometrów nim zostanie umyty. Dzięki takim ludziom jak Ty, już nigdy nie kupie nic używanego od polaka Zgłosiłem aukcje na Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Killer206, konfident:P Moim zdaniem, aż taka zła aukcja nie jest. Cena od złotówki. Rzecz jest warta tyle ile klient chce za nią zapłacić więc nie wiem o co się oburzacie? To, że wygląda jak wygląda to nic jeszcze nie znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Po pierwsze wypraszam sobie... Po drugie chyba nie wiesz kim byli konfidenci, wobec czego nie jesteś osobą na odpowiednim poziomie, z którą mógłbym nawiązać jakikolwiek dialog A po trzecie to chyba stoisz po złej stronie barykady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (Stan techniczny BDBjak nówka, nie poci się ani nie gubi tlenu, wszystkie regulacje ładnie działają) Nie no bez kitu nówka... Tych rys to nawet nie widać... Mmm wogóle Stan techniczny, a stan wizualny to co innego. Ja nie wiem o co Ci chodzi Killer206. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Po primo: nim coś napisałęm to sprawdziłem !!! - zrobiłem amorem jeszcze ponad 500 km. od dnia uszkodzenia i oddalem go na przegląd do serwisu. Wszystko ok stąd wpis że nie kaleczy uszczelek ani ślizgów. Co do burnoxa to fakt, że nie myje roweru co jazdę nie znaczy, że smaruje amorka. Zawsze nawet jak był brudny: brunox kilka razy wcisnąłem go i wytarłem bród z goleni. Dlaczego amor tak wygląda napisałem w aukcji i podałem link do forum w poprzednch postach. Nie wbijałem nim gwoździ ani nie gotowałem bigosu. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to zachęcam do uczęszczania na odpowiednie kursy. Stan techniczny a wizualny to dwie różne rzeczy. Jak ci nie pasuje to nie licytuj ale nie wypisuj też głupot. Do allegro możesz zgłaszać ile chcesz, ja piszę prawde i jeśli trzeba będzie to załarwie odpowiednie zaśwaidczenia z serwisu RS w Lublinie które poświadczą moje słowa. Killer, nie baw się w sądy i policje. Wal od razu do trybunału europejskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 23 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Za dalsze dyskusje niezwiązane z tematem posypią się ostrzeżenia. Jeśli chcecie zamienić jeszcze kilka zdań, spór proszę przenieść na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Stan techniczny, a stan wizualny to co innego. Golenie dolne to stan wizualny, górne podchodzą już pod stan techniczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 klik dla nas to zawsze bedzie "wigry 3" KLIK2 a to ciekawe , fajny dawca byłby WTF?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Tylna przerzutka full karbon! http://allegro.pl/bardzo-ladny-cannondale-f400-i1837015603.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 WTF?? Strida to Polska firma robiąca rowery miejskie, składane z okolic Krakowa, jeśli dobrze pamiętam. Ostatnio na Masie Krytycznej widziałem kilku ludzi na Stridach, nawet fajniusie, ale ja po mieście latam szosówką z lat 80'-tych, więc to nie dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 dzieki za wyjaśnienia, jak to ujrzałem to pierwsze co to-co za debil do trójkata koła dorobil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenjiX1G Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 http://tablica.pl/oferta/rama-tandem-sport-kola-28-ID8NoZ.html Czy mi się wydaje, czy to szosowa rama tandemowa na columbusach? Co sądzicie o cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 http://www.bike24.net/p125244.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenjiX1G Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ha-ha, tak, niemal identyko jak motor! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek81 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 http://www.ebay.com/...=item336ca8a732 3000 lm, póki co cena wejściowa 102,50 $ (licytacja raczej nie przekroczy 400 $), minus wysyłka tylko na terenie USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-sl-blokada-skoku-i1840567997.html - powiedzcie mi jak można doprowadzić do takiego stanu bo mnie to naprawdę ciekawi? Pytam poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 "4 letni olej wymieniany tylko raz, uszczelki w ogóle" Właśnie tak ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wystarczy tylko tyle? To to wiedziałem ale może coś więcej. Pewnie golenie ani razu brunoxa nie widziały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 W ogóle cały rower (ostatnie zdjęcie) wygląda jak by nigdy nie był czyszczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Przynajmniej gość pisze prawdę, a nie jak niektórzy piszą, że przejechał 500km po szosie i miał robiony full serwis z wymianą uszczelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Za tą kase za jaką poszedł to się opłacało. Za grosze można kupić górne golenie i mamy "prawie" nowy amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 3 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Tylko pytanie co jest w środku tego widelca, może się okazać, że wcale to nie był taki świetny interes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Byle dolne golenie były w porządku, wtedy kupujemy drugą rebę przekładamy resztę części i mamy praktycznie nową rebę z piwotami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Nie sądzisz, że to bez sensu? Po co kupować 2 Reby - niesprawną i sprawną, skoro można kupić tylko tę dobrą? Chyba, że znajdziemy rebę ze zjechanymi tylko goleniami dolnymi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.