Skocz do zawartości

[Suport]Level a2 , wczoraj kupiony, a dziś problem

seee8a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W moim Krossie w przedniej przerzutce, to chyba nazywa się suport, od niedawna się tym interesuje i mogę jeszcze nie wiedzieć xD tam jak pedały się kręcą, ten wałek co przechodzi przez ramę (ale wytłumaczyłem xD hehe) od zakupu, czyli od nowości czuć jakby coś się tam ruszało, nie ma luzów, machając korbą z pedałami nie czuć żadnego luzu. Tylko taki uczucie jakby coś było w środku i coraz głośniej to stuka. Podczas pedałowania czuć taki przeskok. Co to może być? Rower jest nowiutki, mam go 2 dzień. W środę dopiero jadę do serwisu, ale chciałbym wiedzieć czy to może być coś poważnego, bo nawet nie zrobiłem nim 50 km a już coś nie tak jest :( Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Hej,

"Stukanie" ciezko zdiagnozowac przez neta, ale nowy rower moze miec sporo niedokreconych czesci. Ostatnio poprawialem u tescia taki wlasnie suport w nowym Kellysie poniewaz byl niedokrecony i dalo sie czuc lekkie chybotanie/klik na boki. Jak rower jest nowy to sklep powinien to poprawic. Samemu to trzeba sobie najpierw sciagacz do korb zalatwic no i wtedy jeszcze klucz do suportu (zakladam ze to naprostsza konstrukcja)

Miałem podobnie w Levelu A2, ale z 2005 roku a to był duuużo gorszy rower od późniejszych roczników. Niedługo po kupieniu (ale parę miesięcy a nie dwa dni...) zaczął mi strzelać suport. Poszedłem do sklepu i mi koleś wymienił na poczekaniu w ramach gwarancji, zero problemu. Gdzie kupiłeś? Może tam, gdzie ja :)

Ja jeszcze z tym nic nie robiłem. Tak ze 100km zrobiłem z 'tym czymś'. Jeśli to się nasili czy nie będzie ustępowało (spróbuję nasmarować) to wtedy rozbiorę to na części pierwsze i sprawdzę co może być nie tak, czyli maks kwestia tygodnia. Jak coś to dam znać.

A rower 'sprowadzałem' z Krakowa. Tam jest taki dosyć znany sklep rowerowy, tez internetowy, którego nazwy teraz nie pamiętam ;/

A rower 'sprowadzałem' z Krakowa. Tam jest taki dosyć znany sklep rowerowy, tez internetowy, którego nazwy teraz nie pamiętam ;/

O miejsce zakupu pytałem użytkownika seee8a...

"Nasmarować" bez rozbierania bym nie radził. Należy rozebrać, wyczyścić kulki i bieżnie łożysk i nałożyć nowy smar (nie olej). Pytanie tylko, czy ten suport jest rozbieralny...

ja moją a2 kupiłem w elblągu w KM Bike na ul.Lotniczej, naprawdę sklep bardzo fajny i obsługa fachowa, tylko chce przed wyjazdem do gdańska na studia wszystko z tym rowerem porobić żeby mi służył bo potem jedynie to co sam w domu zrobię , bo czasu nie będzie tyle żeby po serwisach się tułać.. właśnie mnie to zdziwiło, że rower nówka a już coś nie tak : / a takie dobre opinie o nim słyszałem, ale widać po postach, że taki jego urok. jeśli ktoś by jeszcze się wypowiedział w temacie byłbym bardzo wdzięczny :) jak się uporam napisze co z nim zrobiłem i temat będzie można zamknąć, ale jeszcze jak ktoś coś może podpowiedzieć to chętnie wysłucham :)

Jak jesteś w Elblągu to wal jutro do sklepu i nie kombinuj. Naprawią albo wymienią, zwłaszcza, że jeszcze jesteś przed przeglądem. Jak by coś poważnego się potem działo to w Gdańsku jest "autoryzowany" serwis Krossa (albo był jeszcze ze dwa lata temu) gdzie naprawiają rowery na gwarancji. Tam wymieniali mi za darmo szprychy na inne, bo te seryjne coś za dużo się urywały...

No i już, dziś byłem w serwisie, posiedziałem 15 minut po czym powiedzieli, że zadzwonią bo to dłużej potrwa. Już wszystko gra. Wymieniony został suport. Mam nadzieję, że ten posłuży trochę dłużej. Zresztą to dziwne, że już od razu po zakupie takie poważne wymiany, mam nadzieję, że nic więcej nie sprawi mi problemu... :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...