Bambus Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam! Zamierzam kupić swoje pierwsze spodnie z wkładką... Na początku chciałem kupić spodenki, ale za chwile przyjdzie jesień i już w spodenkach nie pojeżdżę tylko bd potrzebował czegoś więcej... Czy na jesień i zimę należy mieć po prostu bieliznę z wkładką i do tego jakieś długie spodnie, czy mogą to być spodenki itd. Proszę o radę... Przy okazji oczywiście (jeśli to możliwe) chętnie nabyłbym spodenki w których mógłbym "dojeździć" do końca "ciepłych dni". Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Możliwości jest tak naprawdę sporo: 1. Lycra 3/4 z grubszego materiału + nogawki (plus dodatkowe spodnie długie na wierzch jeśli chcesz jeździć zimą) 2. Ocieplona lycra z długimi nogawkami (plus dodatkowe spodnie długie na wierzch jeśli chcesz jeździć zimą) 3. Krótkie spodenki "lycra" lub boxerki z wkładką plus dodatkowe długie spodnie na wierzch 1-opcja najbardziej wszechstronna 2-opcja uniwersalna na chłodne dni 3-opcja gdy masz już krótkie gacie i nie chcesz wydawać dużo pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambus Napisano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Dzięki za wyjaśnienie i pomoc;) W sumie zależy mi na niskich kosztach, ale krótkich spodenek z wkładką nie posiadam i zastanawiam się czy kupić 3/4 czy krótkie? Czy te 3/4 sprawdzają się również w cieplejsze dni? Czy nie są za gorące? Spodenki 3/4 znalazłem takie: http://www.mikesport.pl/mimo-prato-spodenki-rowerowe-3-4-wkadka-coolmax.html A co do krótkich to prosiłbym o pomoc (w okolicach 100 zł) Dzięki , pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbaa Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ja wybrałem na ten rok nieocieplane. Jak będzie chłodniej to zakładam bielizne termo. http://www.mikesport.pl/crivit-nieocieplane-spodnie-rowerowe-coolmax-czarne.html W poprzednim roku jeździłem nawet przy 7 stopniach spodnie dresowe + bielizna termo i zadowolony byłem z takiego połączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrawitacyjnyPl Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 I nie było Ci zimno w takim połączeniu? ja na zimę zawsze wybieram spodnie,spodenki ocieplane,do tego bieliznę termo. Takie połączenie jest dla mnie najbardziej komfortowe. To coś uniwersalnego na chłodne dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bambus Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat odzieży Crivit? Szczególnie spodnie... Nie zależy mi na czymś super, bo jeżdże w zimne dni raczej rzadko, ale czy to nie jest jakaś totalna tandeta...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbaa Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 I nie było Ci zimno w takim połączeniu? ja na zimę zawsze wybieram spodnie,spodenki ocieplane,do tego bieliznę termo. Takie połączenie jest dla mnie najbardziej komfortowe. To coś uniwersalnego na chłodne dni. Do tego softshell + czapka na uszy. Mi przyjemnie jeździło się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ostatno w Decathlonie wisiało sporo par mocno przecenionych zimowych spodni (chyba z 270 na 80 zł) - wyglądały naprawdę porządnie, a wkładka sprawiała jeszcze lepsze wrażenie. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat odzieży Crivit? Szczególnie spodnie... Nie zależy mi na czymś super, bo jeżdże w zimne dni raczej rzadko, ale czy to nie jest jakaś totalna tandeta...? Tak, jest to "totalna tandeta". Ciężko znaleźć odzież gorszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Co powiecie o tym: http://www.mikesport.pl/rogelli-basic-de-luxe-spodenki-rowerowe-szelki-pl.html i o tym http://www.mikesport.pl/polednik-sture-spodenki-rowerowe-na-szelkach-wkadka-elowa.html nie chodzi mi koniecznie o jazdę zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swvirus Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Ja również zamierzam kupić spodenki z wkładką, oczywiście ocieplane. I tu moje pytanie co sądzicie o tych: http://www.mikesport.pl/rogelli-sorrento-collant-ocieplane-spodnie-rowerowe-wkadka-coolmax-silver.html? Używa ktoś już takich lub podobnych tej firmy? Jak się sprawują? Mam nadzieję, że z 3 lub 4 sezony będą w stanie wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin5551 Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ja powiem tak 2 lata temu kupiłem te http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_spodnie-cw7u102300-SHIMANO__P_53130327-53010001__PZTA_1__PD_53010679.html i jestem z nich HIPER zadowolony, materiał i wkładka jak za te pieniążki rewelacja. Jeśli spodnie długie to moim zdaniem koniecznie na szelkach, bo cieplej w plecy jest i się nie zsuwają. Polecam poszukać jakichś wyprzedaży ja z moje zapłaciłem ok 150zł wtedy. PS Np wczoraj rano było 7'C a popołudniu ok. 25 i było w obu warunkach na trasie 170KM bardzo przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubek76 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Niedawno miałem problem z wyborem spodenek. Ostatecznie wybór padł na krótkie MIMO chyba model HILO na szelkach. Szelki wykonane z siatki. I wg mnie był to strzał w dziesiątkę. Na ciepłe i gorące dni świetna sprawa. Używam do nich wyłacznie bielizny termoaktywnej i jest super. Byłem niedawno na rajdzie, wyjazd o godzinie 7 rano kiedy jechałem dość szybko to mięśnie się rozgrzewały i było ok ale na postojach lub przy dłuższej wolnej jeździe było mi chłodno. Najlepszym rozwiązaniem byłyby wtedy cienkie spodnie bez szelek i bez wkładki na krótkie ale takowych nie posiadam. Szelki mają jedną wadę są kłopotliwe przy załatwianiu potrzeb fizjologicznych ale daje radę. Teraz gdy robi się chłodniej chcę kupić długie spodnie. Pewnie zdecyduję się znowu na MIMO z szelkami i wkładką. Tylko obawiam się innej rzeczy, gdy się szybko rozpogodzi i zrobi ciepło co w naszym klimacie jest częste czy nie będę się gotował w nich przy szybszym pedałowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.