IceSebol Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Witam Od paru ładnych lat trenuję łyżwiarstwo lecz ostatnio mam z tym problemy z powodu "choroby" w którą nikt nie wierzy ,aby to udowodnić potrzebuję pulsometr który np. mógł bym podłączyć po treningu do komputera a ten pokazał by cały wykres pracy mojego serca podczas treningu. Nie chodzi tylko o samą ilość uderzeń lecz o ten wykres taki jak np. z EKG ze szpitala. Czy takie pulsometry istnieją? Jeśli tak to jakie polecacie. Chce żeby dokładnie bez żadnych wątpliwości pokazywał prawdziwe informacje. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
DominikM Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Idź do lekarza i poproś o przeprowadzenie badania EKG 24 godzinnego - jak nie na kasę, to prywatnie koszt ok 100-130 pln.
IceSebol Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Idź do lekarza i poproś o przeprowadzenie badania EKG 24 godzinnego - jak nie na kasę, to prywatnie koszt ok 100-130 pln. Tylko nie zawsze akurat w tym dniu którym mam takie badanie objawy występują. Proszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie.
DominikM Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 No to masz pecha, bo żaden klasyczny pulsometr nie ściągnie tych danych . Wracamy do punktu pierwszego, na pocieszenie dodam, że te urządzenia nie są jakieś bardzo drogie ok 2,5-3kpln. Na szybko znalazłem ci jakiś tani holter domowy - ale ma ograniczenie do 30sek zapisu jednorazowego : MD100E
IceSebol Napisano 4 Września 2011 Autor Napisano 4 Września 2011 A jednak jeszcze chwila myślałem że nic nie znajdę a jednak udało się znalazłem coś takiego http://allegro.pl/autoryzowany-sprzedawca-polar-pulsometr-ft-80-i1762139925.html może ma ktoś ten sprzęt i wie czy ten wykres da rade zrzucić na kompa. Na początku myślałem że ten wykres to zwykły bajer lecz po przeczytaniu wielu komentarzy na temat tego przedmiotu okazało się że jest on prawdziwy. Więc moje pytanie brzmi czy da rade zrzucić to na kompa?
DominikM Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 IceSebol, ten wykres przedstawia puls w funkcji czasu i nie ma nic wspólnego z EKG, w bardziej rozbudowanej wersji na kompie można nałożyć na niego prędkość, przewyższenie, prędkość średnią etc... Jeśli o to ci chodziło, to tą funkcję posiadają wszystkie pulsometry z możliwością zgrywania danych do PC.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.