AXE95 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Siema mam kellysa magica 09 i mam problem. Kiedy stoję na pedałach wciskam go i powraca, ale gdy potem gdy podniosę kółko to on jeszcze powróci o około pół centymetra. Może trochę mniej. Następny problem przy takiej samej sytuacji gdy go wciskam to słychać takie stykanie. Troszkę mnie to denerwuje. I teraz pytanie czy powinienem się martwić? Jeździłem tylko po asfalcie i raz na polnej drodze. Dodam też że zbierałem bród z goleni przy czym wiadomo zebrałem troszeczkę oleju.
tobik2010 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Ugięciem wstępnym (SAG) się nie martw, to dobrze, dzięki temu amor może wybierać też dziury a nie tylko wyboje. A to stukanie to masz nie tylko ty, mój kolega ma xcr'a i też to ma, od nowości.
PoleK Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 stuka Ci jak sie chowa w dol? to nie jeste normalne... opisz na jakim etapie skoku, nagraj filmik, cokolwiek. pewnie sprezyna Ci lata na boki,wycieczka do castoramy/LM/Obi/Praktiker/inne pokoszulke termokurczliwa i okladasz sprezyne...
AXE95 Napisano 4 Września 2011 Autor Napisano 4 Września 2011 Jak zaczyna wychodzić do góry to wtedy strzela.
PoleK Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 jak zaczynaczy jak konczy? jak konczy to normalne jesli nie ma tlumika. jak na poczatku "wychodzenia" to... nie ma prawa tak byc:P
AXE95 Napisano 4 Września 2011 Autor Napisano 4 Września 2011 Ciężko to sprawdzić kiedy dokładnie strzela amor. Jeśli kolega wyżej napisał że to normalne to myślę że będzie ok. Jak pojadę do serwisu to dam znać co było na rzeczy.
kamis1987 Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 To jak się dowiesz to napisz czy można to stukanie jakoś wyeliminować bo mnie też denerwuje. Występuje tylko przy zablokowanym amorku. Zablokowany amor delikatnie się ugina, i wracając do standardowej pozycji wydaje z siebie takie puknięcie. Na dniach będę rozbierał amorek bo chcę wyjąć elastomer to może przy okazji ogarnął bym to stukanie.
kyloziom Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Podepne się pod temat. Ostanio przy powracaniu amora do normalnej pozycji slychac sruk z lewej goleni/lagi. Dziś go rozebrałem i chyba odnalazłem przyczyne Jest tam pręt który ma zgrubienie przy elstometrze, ale ok 5cm wyżej pręt juz jest cieniszy. I prawdopodobniej przez to slychać stukanie. Co o tym sądzicie
PoleK Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 to nie przez to, i... gdzie tam jest elastomer:P? stuka koncowka tego co zaznaczyles(popychacza), taki talezyk, ktory wali w sprezynke negatywna, ktora z kolei wali w dno lagi mozesz sobie wyciac krazki z gumy i wsadzic na spod lagi, ale do tego musisz wykrecic korek.
kyloziom Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Z odkręceniem korka to bedzie problem Na spód lagi? Jak tam jest przykręcone śrubą to jak może stukać? Albo ja coś pomieszałem
kamis1987 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Mi się wydaje że coś stuka w górną część lagi, ale to tylko moje odczucie. Kyloziom elastomer to taki gumowy pręcik w środku sprężyny. Możesz go śmiało wyjąć, bo i tak nie spełnia w tym amorku większej roli. Po wyjęciu amor troszkę zmięknie.Z odkręceniem korka nie ma najmniejszego problemu. Ja odkręciłem go kluczem regulowanym i nie stawiał większego oporu.
tobik2010 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Można też korek odkręcić owijając w szmatkę jakiś przecinak i stukać lekko w niego młotkiem, skuteczne ale musisz uważać żeby ci się nie ześlizgnął bo będzie ślad.
PoleK Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 korek najlepiej czyms pokroju suwmiarki - ale musi byc dobra;) a co do tego co opisalem, to zobacz na stronie producenta budowe w srodku GORNEJ lagi i powinienes zakumac o co chodzi (takie male sprezynki i talezyk na koncu "tego czarnego, co wystaje i ma zgrubienie"
gello1 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 do odkręcania korków jest specjalny kluczyk(ja go mam:P)
kyloziom Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Póki co nie udało mi się odkrecić tego korka ale znalałem chyba inny sposób tym oto kluczem może się uda
RafalSBK Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 jeżeli stuka na końcu powrotu, czyli wtedy kiedy jest juz prawie w poz wyjściowej to trzeba zrobić podkładke z jakiejś twardej gumy pod sprężynę negatywną, żeby się do niej dostać to trzeba całkiem rozebrać lewa goleń, tą ze sprężyną, powinno pomóc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.