rowerow Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 czesc. wczoraj jezdzilem kolegi rowerem, a mianowicie jakims scottem rozm. s. tak mi sie super lekko i przyjemnie jezdziło, ze postanowiłem sam zakupić jakis pozadny rower. Co polecacie do 2000zł? Dodam, ze chcialbym, zeby było to coś pozadnego. Wzrost - 195cm, waga - ok 80kg, -75% asfalt, 25% - teren(szuter, łaki, piasek, kamyki). Pozdrawiam.
Grand231 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Do twoich wymagań najlepszy byłby jakiś cross np. Kellys-link. Rozsądna propozycja za rozsądną cenę. Jeżeli nie masz w zamiarze jeździć w jakimś trudniejszym terenie kupno MTB mija się z celem.
brt0555 Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Neos calkiem za ta kwote, jeszcze zobacz sobie Unibike Viper'a czy Krossa Evado, pamietaj ze rower to nie wszystko i wypadaloby kupic smary i srodki konserwujace.
Walter Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Zerknij też na rometa RX500, ma seryjnie gładkie grube opony więc nieźle jeździ w lekkim terenie i na asfalcie też nie stawiają zbytniego oporu, ogólnie zwrotna maszyna, do tego rama ciekawie wygląda. Hamulce są mocne i dają dobre wyczucie.
rowerow Napisano 4 Września 2011 Autor Napisano 4 Września 2011 No ten neos mi sie bardzo podoba, a jak On wygląda pod wzgledem osprzętu na tle innych rowerów? I takie pytanie, czy tym neosem, da rade w miare szybko i lekko mknąć po drodze? bo obecnym, to musze się konkretnie napedałować ;/ a tym kolegi scottem, pomimo dość szerokich opon, bardzo lekko się jechało, tylko, ze najwyzsze przezutki jakos tak wolno się jechało.
bullszit Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 No ten neos mi sie bardzo podoba, a jak On wygląda pod wzgledem osprzętu na tle innych rowerów? I takie pytanie, czy tym neosem, da rade w miare szybko i lekko mknąć po drodze? bo obecnym, to musze się konkretnie napedałować ;/ a tym kolegi scottem, pomimo dość szerokich opon, bardzo lekko się jechało, tylko, ze najwyzsze przezutki jakos tak wolno się jechało. Podpinam się pod pytanie. Też planuje zakup crossa i ten rower jest bardzo ciekawy, ale tak jak kolega powyżej potrzebuję informacji na temat jakości osprzętu ponieważ się na tym nie znam... Jedyne co wiem to to, że Deore > reszta.
Grand231 Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 Da się nim po asfalcie szybciej jeździć niż jakimkolwiek MTB gdyż posiada on koła 28 cali oraz opony typu prawie slick opory toczenia będą prawie zerowe stąd prędkość będzie również większa. Neos przez wagę kół będzie się również dość szybko zbierał na asfalcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.