janek1996 Napisano 2 Września 2011 Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam. Nie wiem czy da się włożyć na moją piastę JOYTECH, WOLNOBIEG SHIMANO 7-RZ 13-28 SREBRNY, ponieważ mam obecnie WOLNOBIEG 6-RZ.SHIMANO MF-TZ06 Oto parę zdjęć: Proszę o pomoc w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszQ Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Powinno nie być problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Jeżeli 7-rzędówka to też wolnobieg, a nie kaseta to nie widzę przeszkód. Ale do tego musisz zmienić łańcuch i manetkę tylną. W ostateczności także korbę bo może nie przyjąć łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Łańcuch ma taką samą szerokość więc może zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faststek Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Łańcuchy na 6/7/8 rzędów maja taką samą szerokość wiec nie ma problemów z nim o ile nie jest za bardzo zużyty, jeśli masz przerzutkę klasy Tourney/Altus to też nie powinno być problemów. Manetka jak kolega wyżej wspomniał musi być zmieniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1996 Napisano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Dzięki za odpowiedź Manetkę oczywiście zmienie Łańcuch SHIMANO CN-UG51 najzwyklejszy chce zmienić także przerzutki na shimano alivio, ponieważ mam obecnie shimano tourney Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1996 Napisano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Dzięki za odpowiedź Manetkę oczywiście zmienie Łańcuch SHIMANO CN-UG51 najzwyklejszy chce zmienić także przerzutki na shimano alivio, ponieważ mam obecnie shimano tourney Myślę, że to wszystko razem piwinno działać. A wy co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Ja sądze ze koło nie bedzie na środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1996 Napisano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2011 A może zmienić po prostu koło i założyć kasetę Doradcie które: http://allegro.pl/ko...1791653435.html http://allegro.pl/ko...1797576668.html http://allegro.pl/ko...1802837992.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 mam te ostatnie i po 2 dniach jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1996 Napisano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2011 A może takie: http://allegro.pl/kolo-tyl-26-pod-kasete-na-joytechu-2-kolory-i1781949714.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2011 No jak chcesz isć po kosztach to czemu nie piasta nie najgorsza obrecz raczej wytrzymała ale to bedzie koło zamachowe ze tak powiem Ciężkie nie zmiernie i stalowy zacisk wazący pewnie ponad 100g. ale za to tanie jak barszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1996 Napisano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2011 A co sądzisz o innych kołach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faststek Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Rozmawiałem raz facetem, który rekreacyjnie jeździł na tym na piaście Joytecha(post#11) to powiedział, że daje radę. Lepsze są kapslowane obręcze(nyple się nie odkręcają tak szybko), więc ta byłaby chyba dobra. Zwróć uwagę na to, że wózek od Twojego Tourneya będzie za krótki by pociągnąć 8 rzędów. Musisz kupić nową przerzutkę tylną klasy Shimano Alivio/Acera albo ew. SRAM X-4 no i oczywiście nową kasetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1996 Napisano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dzięki za odp. Przerzutki i kasetę oczywiście zmienię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.