Skocz do zawartości

[Koła] Nowe koła pod 95 kg

ruferzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Koleżanki i Koledzy. Planuje zakup nowych kół na przyszły sezon, jakiś czas się noszę z tą decyzją, bo chce przeskoczyć z V-ek na Disc. Ogrom wyboru jaki w naszym kapitalistycznym kraju panuje przyprawił mnie o ból głowy. Tak jak w temacie ważę 95 kg i lubię jeździć po korzeniach i kamieniach, w zasadzie inny teren niż las mógłby dla mnie nie istnieć (oczywiście w perspektywie rowerowej).

Wielogodzinne przemyślenia :) doprowadziły mnie do takiego zestawu:

Obręcze: Mavic XM 719

Piasta przód: Dartmoor X-rolls

Piasta tył: Dartmoor Free-force

Szprychy: DT Champion

Nyple: Aluminiowe Dartmoor-a

Prosił bym Was o ocenę zasadności takiej konfiguracji, oraz o ewentualne sensowne propozycję czegoś innego.

Nie jestem maniakiem lekkości, więc lekko nie musi być. Cena? No fajnie by było zamknąć się w 800 zł.

Pozdrawiam

Napisano

Fajna propozycja, tylko ja stwierdziłem, że jak już mam wydać 800zł na koła to dodam sobie trochę lansu i wezmę czerwone piasty. Jakby mógł się wypowiedzieć ktoś kto jeździ na piastach Dartmoora (czy serwis tani, czy łożyska standardowe i łatwo dostępne, czy piasta głośna "cyka"). No i jak obręcze XM 719 Mavic sprawdzająsię pod 95 kg plus 12 kg rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...