ruferzyk Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Witam Koleżanki i Koledzy. Planuje zakup nowych kół na przyszły sezon, jakiś czas się noszę z tą decyzją, bo chce przeskoczyć z V-ek na Disc. Ogrom wyboru jaki w naszym kapitalistycznym kraju panuje przyprawił mnie o ból głowy. Tak jak w temacie ważę 95 kg i lubię jeździć po korzeniach i kamieniach, w zasadzie inny teren niż las mógłby dla mnie nie istnieć (oczywiście w perspektywie rowerowej). Wielogodzinne przemyślenia doprowadziły mnie do takiego zestawu: Obręcze: Mavic XM 719 Piasta przód: Dartmoor X-rolls Piasta tył: Dartmoor Free-force Szprychy: DT Champion Nyple: Aluminiowe Dartmoor-a Prosił bym Was o ocenę zasadności takiej konfiguracji, oraz o ewentualne sensowne propozycję czegoś innego. Nie jestem maniakiem lekkości, więc lekko nie musi być. Cena? No fajnie by było zamknąć się w 800 zł. Pozdrawiam
Killer206 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 http://allegro.pl/kola-novatec-811-812-disc-mavic-xm719d-1778g-i1780204541.html Trochę ponad budżet, ewentualnie możesz w bikestacji poprosić o inne szprychy np. DT Competition i powinieneś się zmieścić w budżecie
ruferzyk Napisano 7 Września 2011 Autor Napisano 7 Września 2011 Fajna propozycja, tylko ja stwierdziłem, że jak już mam wydać 800zł na koła to dodam sobie trochę lansu i wezmę czerwone piasty. Jakby mógł się wypowiedzieć ktoś kto jeździ na piastach Dartmoora (czy serwis tani, czy łożyska standardowe i łatwo dostępne, czy piasta głośna "cyka"). No i jak obręcze XM 719 Mavic sprawdzająsię pod 95 kg plus 12 kg rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.