najkon Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jaki polecacie kask do około 500 zł z daszkiem,moskitierą i regulacją przy pomocy pokrętła z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dobry kask można kupić za 100 zł, nie rozumiem po co ci taki drogi kask, a raczej przy mocniejszym dzwonie większość kasków się rozleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Bzdury gadasz, im kask jest droższy tym więcej technologi władował w niego producent - jest bezpieczniejszy, lepiej wygasza (tłumi) energie a jednocześnie jest lżejszy, wygodniejszy, ma więcej gadżetów i różnego rodzaju wodotrysków. Nie mówię że od razu ma to być kask za 500 zł ale za 100 to w decathlonie sobie kask kupisz .... Wracając do tematu w jednym z magazynów rowerowych ostatnio był test kasków (albo MR albo Bb - nie pamiętam), poproś na forum na pewno ktoś zeskanuje i Ci podeśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Może żeby mu się głowa nie gotowała nawet w najgorszym upale, był wygodny, lekki i dobrze wyglądał? ManiakRowerowy W ilu kaskach jeździłeś już? A w temacie to mało drogich kasków ma siatkę. Możesz przymierzyć np Rudy Project Actyum, na mnie zrobił bardzo dobre wrażenie na żywo ale brakło niestety funduszy. Nowy Sterling też ma z tego co czytałem siatkę. Najważniejsze to przymierzyć kask. Za tą kasę nie warto ryzykować wtopy w niedopasowany sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciulekk Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam W lipcowym wydaniu bikeBoard'u był test kasku Rudy Project Sterling. Nie widziałem go na oczy, ale myślę że za tą cenę to ten kask będzie idealny. Przesyłam ksero tego artykułu, z tym że nie wiem czy się rozczytasz, bo jakoś słabo się skserowało. https://picasaweb.google.com/102568256532266820761/OstatnioZaktualizowane?authkey=Gv1sRgCLbw8ID2uvXTyAE#5647434659061334418 Pozdrawiam i mam nadzieję, że się rozczytasz. P.S. Zauważyłem, że można sobie przybliżyć. W górnym pasku opcji, jest tak lupa z plusem u góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek81 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Z mojej strony polecam: http://bdc-bike.pl/czesci/?idArticle=10 Kask jest wystarczająco przewiewny, jakość detali i wykończenia bez zastrzeżeń (lepsza niż w moim poprzednim kasku MET Veleno D), dodatkowo pod brodą masz "miękką poduszkę". Poza tym spełnia wszystkie twoje kryteria daszek, moskitiera pokrętło. Jeśli nie chcesz matowego to jest też trochę tańsza wersja http://bdc-bike.pl/czesci/?idArticle=11 Jeśli masz dużą głowę, tu masz dobrą promocję: http://www.mikesport.pl/alpina-kask-rowerowy-d-alto-l.e-kurier-gratis.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ja mam Uvex Supersonic GT i jestem zadowolony. Zestaw z okularami Uvex Racer nabyłem w cenie 400 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najkon Napisano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dziękuję Wam bardzo. Kupię jednak Rudy Project Sterling.Dostępność części zamiennych,bezcenne.Także test z linku zrobił swoje. Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najkon Napisano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kask kupiony wczoraj w Ski Team w Arkadach we Wrocławiu.Nawet spory wybór tam mają właśnie tego modelu.Wrażenia z użytkowania jak najbardziej pozytywne dzięki bardzo dobrej możliwości dopasowania,regulacji oraz jakości wykonania.Z udanego zakupu micha się cieszy od ucha do ucha.na pewno wart jest tych pieniędzy.Poprzednio miałem Specialized Telluride.Ależ to była męczarnia.Tu uciskał,tam wygniatał,a o regulacji w czasie jazdy to już nawet nie wspomnę. Jeżdżąc w Rudym czuję się jakbym miał na głowie coś a'la czepek,tak doskonale potrafi się dopasować do czachy.Zdecydowanie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.