karas39 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam. Dziś zdjąłem naklejki ale pozostał po nich klej czym się go pozbyć aby nie uszkodzić lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek95 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 może benzyna ekstrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas39 Napisano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2011 może benzyna ekstrakcyjna gdzie ją mogę dostać? a może by dał rade zmywacz do paznokci:icon_question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Normalnie pytanie roku gdzie mogę dostać benzynę estrakcyjną? W markecie budowlanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 spróbuj zmywaczem do paznokci jeśli masz pod ręką - najpierw w niewidocznym miejscu poszoruj czy nie zmatowi lakieru - potem spróbuj na pozostałościach naklejki - jak to nie pomorze to ekstrakcyjna da radę - kupisz ją w sklepie z farbami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Zmywacz do paznokci może zrobić kuku, z założenia ma rozpuszczać lakier. Spróbuj denaturatem (albo innym spirytusem), benzyna też da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 wd 40 da rade i nie uszkodzi lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/85631-nalepkiusuwanie-z-obreczy/page__p__838198__fromsearch__1#entry838198 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 2 Września 2011 Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ja używam CX-80. Radzi sobie świetnie z klejem. Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek95 Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 benzyne ekstrakcyją dostaniesz na każdej stacji benzynowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Normalnie pytanie roku gdzie mogę dostać benzynę estrakcyjną? W markecie budowlanym. Normalnie odpowiedź roku ... a jak mieszkasz w mieście gdzie nie ma marketu budowlanego a najblizsze maisto ok 50km? i co bedziesz po benzyne do marketu jechał ? A rozpuszczalnik bedzie w kazdym sklepie z materiałami takimi jak farby kleje i inne rzeczy do domu. Zmywacz do paznokci to aceton a on jest agresywny chybabar dziej niz nitro. ALE spirytus salicylowy sobie z tym poradzi bez problemu. jak przypadkiem Lakier ci sie zmatwoi w tym miejscu bo uzyłeś nie odpowiedniego środka, uzyj pasty "TEMPO" polerskiej i sladu nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handy100 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Zmywacz do paznokci jest Be! To aceton, lakier może zmatowić. Polecam benzynę oczyszczoną do kupienia w każdej aptece za jakieś 5,99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kretek Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 tak, jak ktoś wcześniej napisał, najlepiej podziała benzyna ekstrakcyjna. Z lakierem bym uważał, bo sobie kiedyś załatwiłem rower na maxa. Potarłem i zmatowiło mi ćwierć ramy, nim skumałem ,co narobiłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr74 Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Najdelikatniejszy dla lakieru jest spirytus, ale na klej działa bardzo dobrze. Można kupić rozpuszczalnik spirytusowy, jeśli zależy nam na czystości to za około 11pln za litr w sklepach dla plastyków można kupić rozpuszczalnik do szelaku. Czystość super!!! Denaturat to paskudztwo.... Zmywacz do paznokci to octan etylu, a nie aceton- ale też śmierdzi Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola1 Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 A może mamusiny sposób czyli zwykłe masło lub margaryna. Powiem szczerze, że na początku wydawało mi się to bez sensu ale jak spróbowałam to byłam w szoku jak dobrze radzi sobie z klejem po naklejkach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 ja wiele razy rozpuściłem klej po naklejkach środkiem Pronto (takie zwykłe, np do czyszczenia stołu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 najpierw spróbuj wodę z mydłem. potem możesz wziąć tonik do twarzy od dziewczyny - o dziwo po tym idealnie zeszły mi naklejki (winiety) i klej z szyby ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 29 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wałkowaliśmy taki temat - proponuję korzystać z wyszukiwarki!!! zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.