brt0555 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam! Spinka KMC do lancucha HG40 nie zdala egzaminu, musze jak najszybciej kupic nowa do 8-rzedowej kasety. Rower to Unibike Viper Gts, z tego co patrzylem to sa do wyboru Kmc, Shimano i Sram power link. http://allegro.pl/spinka-sram-do-lancucha-7-8-rzed-powerlink-i1783276300.html Czy najlepiej sie sprawdzi? Z tego co czytalem to Shimano ciezko sie rozpina, a chce pominac problem z KMC. E:Przepraszam za pytanie, o takie drobnostki, jednak wole sie spytac, mam nadzieje, ze rozumiecie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Spinka Srama na 8 rzędów nie współpracuje z łańcuchami Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti1232 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kto ci takich bajek na opowiadal pracuje nawet moj wójek używa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Shimano nie stosuje spinke wielorazowego uzytku- japończycy zalecają spinanie łańcucha jednorazowym pinem. http://www.centrumrowerowe.pl/09803059098/Shimano-PIN_do_lancucha_8_rzedow_HG_-_1_szt_/Produkt.aspx Spinki Power Link doskonale współpracują z łańcuchami Shimano- w sumie dlaczego miałyby nie współpracować? Ewentualnie można pomyśleć o spince ConnexLink http://www.centrumrowerowe.pl/014239/Connex_spinka_do_lancucha_conneX_link/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walter Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mi spinka srama nie podeszła do łańcucha shimano, za wąska była. Wiem że nie jest to odosobniony przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mnie spinka srama podeszła do łańcucha shimano. Zapina się najciężej ze wszystkich sramowskich ale jest to możliwe. Wszystkie łańcuchy spinam spinkami srama od wielu lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mi spinka srama nie podeszła do łańcucha shimano, za wąska była. Wiem że nie jest to odosobniony przypadek. Wiadomo przecież, że spinki trzeba dobierać według szerokości łańcucha, nie znaczy to że sram zły, że sram niekompatybilny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 6 Września 2011 Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Mam spinkę KMC, ale na łańcuch KMC. Niedługo pewnie zmienię łańcuch na Shimano, więc zobaczymy jak się będzie sprawdzać. Mam też spinki Shimano, ale jest problematyczna. W ogóle nie wiem czy jest "sprawna", bo jest wygięta (wszystkie 5, które posiadam). O jakim problemie mowa w przypadku łańcucha Shimano (HG-40) + spinka KMC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Września 2011 Udostępnij Napisano 6 Września 2011 tak jak kolega killer206 napisał spinka srebrna srama na 8 rzędów nie współpracuje z tymi tańszymi łańcuchami shimano, miałem taką kombinację i nie polecam, nawet kombinerkami było ciężko to rozpiąć, natomiast mam teraz złotą spinkę srama na 9 rzędów i ta z shimano pracuje dobrz. Ze spinek na 8 rzędów polecam accent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 6 Września 2011 Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja mam takie coś: http://allegro.pl/sh...item=1779631156 na 8-rzędowym łańcuchu i nie miałem problemów z zapięciem. Jak do tej pory przejechała 150 km i żyje. Ciekawe czy będą problemy z rozpinaniem, ale nie przewiduję. Mam też spinkę 9-rzędową KMC, ale to do 9-rzędowego łańcucha HG-53, jeszcze nie używałem. 9-rzędowa spinka do 8-rzędowego łańcucha, może być trochę problematyczna, gdyż spinki te różnią się o 0.7mm. To sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 żeby nie było nieporozumień w moim poprzednim poście pisałem o spince srebrnej srama na 8 rzędów w moim poprzednim napędzie, teraz mam napęd 9 rzędowy i złota spinka współpracuje z łańcuchem HG53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Mi spinka srama nie podeszła do łańcucha shimano, za wąska była. Wiem że nie jest to odosobniony przypadek. Faktycznie coś jest na rzeczy, mi na łańcuchu Shimano (8) się zapięła, ale nie zginało się to ogniwo. Pomogło dopiero lekkie rozepchnięcie jej skuwaczem. Działała po tym zabiegu dobrze, ale tak lekko się rozpinała że bałem się dłużej ją zostawić i założyłem Connexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 żeby nie było nieporozumień w moim poprzednim poście pisałem o spince srebrnej srama na 8 rzędów w moim poprzednim napędzie, teraz mam napęd 9 rzędowy i złota spinka współpracuje z łańcuchem HG53 Współpracuje i to dobrze. Przejechałem z takim zastawieniem około tysiąc km i jeszcze nigdy się nie rozpięła. Natomiast podczas rozpinania łańcucha do czyszczenia rozpinam spinkę dwoma palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.